FOTO. Se lucrează la transformarea monumentului istoric Casa Embiricos în incubator de afaceri: gradul de execuție este de 5%

0
338

Splendidul monument istoric cu o arhitectură impresionantă, Casa Embiricos – fostul Palat al Navigației se află în plin proces de reabilitare, pentru că va fi transformat într-un incubator de afaceri. Până la această dată, gradul de execuție al lucrărilor este de doar 5%. Însă, după finalizarea acestora, bijuteria arhitecturală situată pe strada Nicolae Titulescu, artera cu cea mai mare încărcătură istorică din urbe, la intersecție cu strada Dr. Prof. Ion Cantacuzino își va recăpăta frumusețea de altădată. Această clădire a fost construită la Constanța în anul 1922, la cererea fraților Mihail și Leonidas Embiricos, după ce ridicaseră deja la Brăila o casă la fel de impresionantă.

Precizăm faptul că, în aprilie a.c., a fost semnată atribuirea contractului, după ce primele două proceduri de licitație s-au încheiat fără succes. Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei fără TVA,  și vizează refacerea acestui edificiu-simbol al Constanței.

În prezent, după aproximativ trei luni, stadiul lucrărilor de reabilitare din cadrul transformării imobilului în incubator de afaceri este de doar 5%, conform reprezentațiilor municipalității.

„Lucrările de execuţie din cadrul proiectului „Incubator de afaceri” au început în data de 02.05.2022 și se vor desfăşura pe o perioadă de 18 luni. Până în prezent s-au efectuat lucrări de arhitectură în procent de 5% din cadrul contractului de execuţie, cu respectarea graficului de execuţie”, spun reprezentații Primăriei municipiului Constanța.

Reamintim că monumentul istoric situat pe strada Nicolae Titulescu, la numărul 13, va fi transformat în incubator de afaceri, cu fonduri europene, conform contractului semnat în cadrul POR, în 2019.

Obiectivul general al proiectului constă în transformarea Casei Embiricos într-un incubator de afaceri sectorial, destinat sectorului industriilor creative, ce îşi propune să devină primul hub regional al comunităţii antreprenoriale angrenate în acest sector din regiunea Sud-Est şi să contribuie la sporirea competitivităţii regionale, la generarea de inovaţii şi la crearea de noi locuri de muncă calificate şi plătite competitiv.

În cadrul incubatorului vor fi asigurate servicii de suport de înaltă calitate pentru firmele incubate şi vor fi create mecanisme de facilitare a transferului de experienţă, know-how şi cunoştinţe specifice dezvoltării afacerilor de succes, atât către noii antreprenori din industriile creative, cât şi către întreaga comunitate antreprenorială din regiunea Sud-Est.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.