Fregata „Regina Maria“ a încetat căutările marinarilor de pe Volgo Balt 179

0
299
Echipajul Fregatei Regina Maria au recuperat o plută a navei Volgo Balt 179. FOTO SMFN

Fregata „Regina Maria” a încheiat acțiunile de căutare a membrilor echipajului navei „Volgo Balt 179”, scufundată joi, 11 martie, și își continuă deplasarea, în Marea Neagră, pentru a se integra, în cursul nopții de vineri, 12 martie, în Gruparea Navală Permanentă a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group).

Nava militară românească a predat către nava Gărzii de Coastă MAI 0201 comanda operațiunii de cercetare în raioanele indicate de Centrul de Coordonare Maritimă Constanța (MRCC), structura coordonatoare a operațiunilor de căutare.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de căutare, fregata a parcurs peste 220 de mile marine, în drumuri paralele, acoperind o suprafață de aproximativ 500 km², iar elicopterul Puma Naval de la bordul navei a survolat peste 450 km² din raioanele repartizate în planurile de căutare transmise de către MRCC.

Fregata „Regina Maria” a desfășurat acțiunile de căutare a persoanelor dispărute în mare împreună cu navele MAI 0201 (Garda de Coastă), SAR „Artemis” (Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare, ARSVOM) și GSP „Falcon” (Grup Servicii Petroliere). Pe timpul nopții de joi spre vineri, 11/12 martie, căutările au decurs fără rezultate. Vineri, 12 martie, în timpul acțiunilor diurne de căutare, nava MAI 0201 și fregata „Regina Maria” au găsit câte o plută de salvare, dar fără persoane înăuntru, iar elicpterul Puma Naval 141 a identificat diferite obiecte plutitoare, nesemnificative pentru semnalarea vreunei prezențe umane în apa mării.

 După predarea conducerii operațiunilor de cercetare din raionul în care nava „Volgo Balt 179” s-a scufundat, fregata „Regina Maria” a început deplasarea spre sud, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group), care operează în Marea Neagră, în următoarele trei săptămâni.

Nava este comandată de comandorul Adrian Gobjilă, are un echipaj alcătuit din 238 de militari și va desfășura, până la sfârșitul lunii martie, misiuni NATO de monitorizare a traficului naval, în apele internaționale ale Mării Negre, împreună cu alte cinci nave aliate din Bulgaria, Grecia, Spania și Turcia, în cadrul SNMG-2, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.