GALERIE FOTO. Când vor fi gata lucările de pe strada Ştefan cel Mare?

1
912

Strada Ștefan cel Mare este un adevărat șantier care a devenit un calvar pentru locuitorii zonei și nu numai. Întrebările n-au întârziat să apară în legătură cu termenul de finalizare a acestor lucrări ce includ modernizarea rețelei de iluminat public și reabilitarea pasajului pietonal.

Strada Ștefan cel Mare a devenit în această perioadă zona băltoacelor, unde accesul se face cu mare atenție. Majoritatea constănțenilor nu se declară a fi prea încântați cu ritmul în care sunt efectuate aceste lucrări, având în vedere fenomenele climatice determinate de anotimpul rece.

Ce pot să vă mai spun eu, nu se vede clar? Ne murdărim prin noroi ca să traversăm. Ce ne trebuiau nouă lucrări în perioada aceasta când vin ploile, ninsorile. Ce e frumos în zona asta? Mai bine era totul lăsat așa cum a fost”, ne-a declarat un constănțean.

Un trecător a susţinut că strada Ștefan cel Mare arată mai rău ca niciodată și că în locul acestor modernizări s-ar fi putut realiza lucruri mai importante pentru locuitorii orașului: „Nu avem pe unde merge, ce ne trebuia nouă lucrările astea pe când nu avem bani pentru spitale, de exemplu”.

Există și păreri pozitive legate de lucrările de pe strada Ștefan cel Mare: „Îmi place ce văd, sunt mândru când observ că se lucrează în continuu, dar totuși aș fi preferat să vad lucrările realizate pe rând, când se termina un proiect să se fi apucat de altul, nu așa. Totuși, aștept să văd finalul, sper să nu fiu dezamăgit, ci să se adevărească tot ce a spus domnul Chițac”.

Lucrările care se execută pe strada Ștefan cel Mare includ modernizarea rețelei de iluminat public și reabilitarea pasajului pietonal. Infrastructura de semnalizare rutieră din zona centrală o orașului va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități și cu mobilitate redusă, totodată se vor amplasa fântâni arteziene și se va amenaja mobilier urban inteligent prevăzut cu bănci, spații de ședere, rasteluri de biciclete și cișmele, se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile și va fi instalat un sistem de supraveghere video.

Şi, totuşi, când va fi gata proiectul? Iată ce spune Primăria:

UAT municipiul Constanța are în derulare, în prezent, proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile în al cărei areal de intervenție este menționată și strada Ștefan cel Mare. Lucrările de execuție aferente acestui proiect au fost demarate în data de 04.08.2021, lucrări ce, în prezent, se află în derulare conform graficului de execuție , pe o perioadă de 18 luni, respectiv până la data de 04.01.2023. Valoarea investiției se ridică la 68.888.580,61 lei, exclusiv TVA”, au transmis reprezentanții primăriei, pentru FocusPress.

A.M.

1 COMENTARIU

  1. Vlaicu, Lapusneanu, Mamaia. Toate sunt in lucru permanent. Iar pe fiecare mega-santier gasesti maxim 5 dorei, din care 1 singur munceste.

    Ar fi trebuit sa ia milionul ala de € pe care il spala prin “echipamente it” – vezi ultima lor minune de licitatie – si sa mai angajeze 12 dorei pentru eternele santiere.

    Constanta cu totul altfel. O conducere atat de slaba nu am avut niciodata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.