Galerie FOTO. Cum arată cele mai MARI capturi de la Cupa Tomis Carp 2021

0
1067

Balta Vlahi este o zonă spectaculoasă şi a devenit din ce în ce mai căutată de pasionaţii de fir întins. Balta Vlahi se află în satul cu acelaşi nume din comuna Aliman, judeţul Constanţa şi este alimentată de apă curată din multiple izvoare şi curge către un braţ al Dunării. Într-o zonă special amenajată, în aceste zile, mai mulţi constănţeni s-au decis să-şi petreacă timpul liber, la pescuit. Cupa Tomis Carp s-a încheiat cu succes pe Balta Vlahi! Concursul de pescuit a adunat laolaltă numeroși pescari care și-au demonstrat priceperea în perioada 3-6 iunie. 

Pe toată durata concursului toate echipele au capturat aproximativ 2 tone de peşte. Balta are o suprafaţă totală de 141 hectare de apă, canale stuf şi plauri. Lacul a devenit renumit datorită capturilor record prinse în undiţe. Speciile preponderente sunt crapul (crap comun, oglinda şi amur) şi ştiuca, însă în lac se află şi exemplare de somn, caras cat şi lin, lucru care denotă calitatea bună a apei.

Distracţie şi voie bună! De asta au avut parte participanţii la concursul de pescuit sportiv, organizat de Clubul Sportiv “Tomis Carp”. Evenimentul a fost susţinut de Balta Vlahi, Stanciu Alexandru, Sylvain Remetter, Răzvan Naforniță și magazinul de pescuit Div Consulting din piața Brick. Cupa Tomis Carp a ajuns la a VI-a ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 3-6 iunie, în judeţul Constanţa, iar Balta Vlahi a fost gazda evenimentului.

Partida vieţii! În numai 72 de ore… peste 40 de crapi, peste 500 kg de peste, media totală de circa 13 kg, media de 18,2 kg din 5 peşti, drill-uri cum rar mai faci, coleg extraordinar, peisaj de vis. S-au aliniat astrele! 500 kg am prins doar pe standul 20. A fost un concurs de calitate în care s-au punctat cei mai mari 5 pești prinși pe fiecare stand“, susţine dr. Teodor Ştefan Niţu, medicul chirurg care ne inspiră. Medicul Nițu a înființat Clubul Tomis Carp din dorința de a participa la competiții.

Pescuitul la crap s-a desfăşurat de pe pontoanele pe aflate pe apă, lucru care reprezintă frumuseţea specifică a bălţii sau diferenţa dintre această locaţie si altele. Prin acest mod, pescarul se poate izola efectiv de aglomeraţia unui stand de pescuit normal, de vecini, astfel deconectarea şi liniştea fiind totale.

Iată clasamentul pescarilor:

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.