GALERIE FOTO. Pământul din fața blocului lui Babu, din Tomis Plus, s-a surpat cu tot cu o mașină: lucrările realizate fără autorizație trebuiau desființate

3
14272

O mașină s-a prăbușit odată cu pământul din fața blocului lui Nicu Babu din Tomis Plus, despre care primarul Vergil Chițac spunea că a fost edificat fără autorizație de construire.

Duminică seară, 4 decembrie a.c., s-a format o groapă în fața blocului de pe strada Madrid care a iscat atâtea controverse.

Potrivit unor surse, săptămâna trecută s-a pus piatră de jur-împrejurul imobilului, pentru că Poliția Locală ar fi somat investitorii să amenajeze terenul, deoarece ar fi fost lăsat abandonat. Iată că n-a durat decât câteva zile și pământul s-a surpat fix în fața blocului, antrenând și o mașină parcată în zonă, care a ajuns cu partea din față în groapă.

Reamintim că, într-un interviu acordat FocusPress la începutul acestui an, primarul Vergil Chițac a anunțat că acest bloc a fost construit fără autorizație.

Potrivit Primăriei Constanța, în 2016 investitorii au fost amendați și a fost înaintată o plângere penală, deoarece lucrările au fost continuate fără autorizație de construire, dar în 2017 Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a clasat dosarul.

Ulterior, polițiștii locali au sancționat iar investitorii, în 2018, pentru lucrările de construcții nelegal executate, iar Judecătoria și, apoi, Tribunalul Constanța au menținut amenda, respingând, definitiv, plângerea contravenţională a Elenei Babu, în iunie 2020.

Iar în mai 2019, primarul municipiului Constanța a cerut instanței autorizarea desființării lucrărilor neautorizate de pe Bulevardul Tomis nr. 425, parcela 287, Lot 23/2/2, menționate în procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravențiilor nr. 26.894 din data de 22.02.2016, emis de Poliția Locală.

În martie 2021, Judecătoria a admis cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu Elena Babu, Nicu Babu și Tanța Stere și i-a obligat pe cei trei să desființeze lucrările realizate fără autorizație de construire, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii sale. De asemenea, Primăria a fost autorizată să le desființeze, în caz de neexecutare a obligației în termenul acordat, pe cheltuiala pârâţilor.

Cei trei investitori au atacat hotărârea instanței, în mai 2021, dar Tribunalul le-a respins cererea, definitiv, în decembrie 2021.

Vom reveni.

Valentin ISPAS

3 COMENTARII

  1. I-au somat, amendat, etc .
    Așa și? Când îl demolează sau așteaptă să se prescrie( daca e posibil) , sau o rezolvare prin șpăgi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.