THR Marea Neagră va vinde de zor din hotelurile pe care le mai are

0
1220
FOTO: THR Marea Neagră

Adunarea Generală a Acționarilor a THR Marea Neagră SA a hotărât vânzarea mai multor hoteluri de pe litoral. Sau, măcar, închirierea lor pentru cinci ani.

THR Marea Neagră a raportat vineri, 2 decembrie a.c., către Bursa de Valori București, că la sfârșitul lunii trecute au avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) și Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA), ambele în data de 29.11.2022.

În primul rând, AGOA a revocat Strategia de dezvoltare și restructurare a THR Marea Neagră SA, aprobată în aprilie 2020, și a aprobat Programul de valorificare a patrimoniului imobiliar al THR Marea Neagră SA până la sfârșitul anului 2023. Iar acesta a fost completat cu valorificarea prin vânzare a următoarelor imobile: Complex Bran – Brad – Bega și Complex Venus din stațiunea Eforie Nord, Complex Măgura și Băi Reci Nămol din stațiunea Eforie Sud.

Consiliul de Administrație a fost mandatat, până la sfârșitul anului 2022, să închirieze activele societății din programul de valorificare a patrimoniului imobiliar, pe baza unei proceduri aprobate de către Consiliul de Administrație, care să asigure încasarea de către societate a celui mai bun preț, procedură care va conține cel puțin următoarele etape:

  • organizarea de licitații sau analiza de oferte într-un termen dat, dar nu mai târziu de 31.12.2022;
  • nu vor fi asumate de către THR Marea Neagră SA lucrări de investiții și/sau preluări de investiții rămase neamortizate (în perioada de închiriere), pe care chiriașul înțelege să le facă în activele închiriate (eventualele investiții vor fi efectuate exclusiv în sarcina chiriașului);
  • situația eventualelor investiții sau cheltuieli de întreținere, unde este cazul, previzionate că vor fi efectuate de chiriaș, va ajuta la determinarea perioadei de închiriere (pentru a realiza amortizarea lor de către chiriaș anterior încetării contractului de închiriere);
  • perioada de închiriere nu va putea depăși 5 ani;
  • proprietarul activului (THR Marea Neagră SA) își păstrează dreptul de vânzare a activului închiriat, oricând pe perioada de închiriere, cu asigurarea dreptului de preemțiune, dacă este cazul, la cea mai bună ofertă de preț primită în procedura de vânzare.

Interesant, în aceeași ședință a AGOA, a fost respinsă mandatarea Consiliului de Administraţie al societăţii, până la 31.12.2023, pentru închirierea activelor societăţii, prezentate în Programul de valorificare a patrimoniului imobiliar al THR Marea Neagră SA, pe baza unei proceduri aprobate de către Consiliul de Administraţie, care să asigure încasarea de către societate a celui mai bun preţ.

Două ore mai târziu, a fost aprobată vânzarea activelor până la 31.01.2023

Două ore mai târziu, AGEA a aprobat vânzarea următoarelor active ale societății: Complexul Brad – Bran – Bega, Complex Venus, Hotel Minerva, Complex Diana, Hotel Jupiter, Grup Gospodăresc Eforie și Ateliere din stațiunea Eforie Nord, Complex Măgura, Băi Reci Nămol și Complex Capitol din Eforie Sud, Grup Gospodăresc Jupiter, Resturant Pelican și teren liber în suprafață de 21.366 mp din stațiunea Saturn.

Vânzarea acestor active se va realiza în baza unei proceduri întocmite și aprobate de către Consiliul de Administrație, care să conducă la încasarea de către societate a celui mai bun preț, procedură care va respecta următoarele cerințe:

  • evaluarea activului, în termen de 30 de zile, de către un evaluator autorizat ANEVAR, în scop de valorificare a proprietății. Valoarea rezultată din evaluare constituie reper de preț sub care vânzarea nu poate avea loc.
  • vânzarea se va face prin licitație publică, cu respectarea dreptului de preemțiune prevăzut în contractele de închiriere, dacă este cazul. Licitația va fi organizată și se va desfășura cel târziu până la data de 31.01.2023.
  • destinația sumelor încasate ca urmare a valorificării activelor va fi stabilită prin hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor;
  • mandatul acordat Consiliului de Administrație pentru ducerea la îndeplinire a celor aprobate este valabil până la 31.01.2023.

În aceeași ședință, a fost respinsă mandatarea, până la 31.12.2023, a Consiliului de Administrație să vândă activele de mai sus.

Acționarul majoritar al THR Marea Neagră este SIF Transilvania (Transilvania Investments SA).

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.