O bijuterie arhitecturală din zona Peninsulară va fi reabilitată. Medicul Raica solicită acordul de mediu

0
4803

O bijuterie arhitecturală situată în zona Peninsulară va fi, în curând, restaurată. Vorbim despre monumentul istoric „Casa 1923” de pe strada Callatis din municipiul Constanța, aflată lângă Vila Suțu. Splendida clădire va intra într-un amplu proces de modernizare și consolidare, având în vedere că la instituția abilitată de mediu a fost depusă o solicitare pentru emiterea acordului de mediu, o etapă importantă în procesul de reabilitare.

Beneficiarul investiției medicul Dan Mugurel Raica, administratorul şi fon­da­torul businessului Asclepios din Eforie Sud, intenționează să îi redea cădirii frumusețea de altădată, consolidând, restaurând și modificând locuința individuală de pe strada Callatis, numărul 6 din municipiul Constanța.

Astfel, Agentia pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Consolidare, restaurare ți modificare locuință individuală (existentă)”, propus a fi amplasat pe strada Callatis, numărul 6 din municipiul Constanța.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada Unirii , numărul 23, municipiul Constanța.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.

Bijuteria arhitecturală a fost construită de vestitul Grigore Cerchez, cunoscut arhitect la nivel națioional, care a fost și proprietarul clădirii. A construit-o în primul deceniu al sec. XX, după ce a proiectat Vila Șuțu. Cerchez a construit o serie de clădiri emblematice: Castelul Cantacuzino din Bușteni, Casa Niculescu-Dorobanțu, Casa Dr. Herescu, Palatul Kiseleff și Palatul Institutului de Arhitectură „Ion Mincu”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.