Pericolele din plină zi, din Constanța! Patru tineri filau oameni pe stradă, să-i tâlhărească

0
6070
Foto cu rol ilustrativ

Patru indivizi au fost condamnați definitiv într-un dosar de tâlhărie calificată. Modul în care acționau implica violențe. Persoanele erau urmărite și atacate atunci când dădeau să intre în scara de bloc, spre exemplu. Sau, efectiv, atacate în timp ce se deplasau.  Se pare că infractorii ținteau, în special, bijuteriile, și nu le păsa că era ziua în amiaza mare sau noaptea.  

Denis Șaban Elvis, cunoscut cu antecedente penale, fără ocupație și fără profesie, studii gimnaziale, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare.

Nicușor Marian Alexandru a fost și el condamnat în dosarul de față, tot la 4 ani și 6 luni de închisoare. Nu are ocupație și nici profesie și este recidivist.

Dănuț Ghenciu s-a ales cu 3 ani de închisoare. Nici acesta nu are profesie sau ocupație, dar apare că a absolvit 10 clase.

Iusuf Elvis Amet, fără studii, fără profesie, fără ocupație, a fost condamnat la 2 ani de închisoare în regim de detenție.

Decizia instanței de fond nu a fost definitivă, iar apelul s-a judecat pe 29.11.2022, când decizia instanței de fond a rămas definitivă.

Prima faptă: dă-ne telefonul că mănânci bătaie

Una dintre părțile vătămate a relatat anchetatorilor că, în ziua de 10.07.2021, în jurul orei 17:40, se afla pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona unui magazin, când a fost abordată de două persoane de sex bărbătesc, care i-au solicitat o sumă de bani. Le-a dat celor doi suma de 10 lei.

Apoi, cei doi au condus persoane vătămată în scara unui bloc, unde i-au solicitat să le împrumute telefonul mobil pe care îl avea asupra sa, marca Samsung Galaxy S9 Plus, pentru a suna pe cineva amenințând-o că, în caz contrar, vor exercita acte de violență asupra sa. Nu i l-au mai înapoiat, spunându-i să-și ia gândul de la el.

A doua faptă: victimă urmărită și atacată la intrarea în bloc

O altă persoană vătămată a relatat că, în ziua de 13.07.2021, în intervalul orar cuprins între 14:00-16:00, s-a deplasat de la domiciliul său către un magazin alimentar de pe strada Dezrobirii. După ce a făcut cumpărături s-a îndreptat spre casă și, în timp ce se afla în apropierea imobilului DR4, a remarcat că este urmărită de un tânăr necunoscut. Când a ajuns la scară și când acționa dispozitivul tip interfon, a fost acostată din spate de tânărul care o urmărea, acesta apucând cu ambele mâini lanțul pe care îl purta la gât.

A treia faptă: Tânăr bătut în Tomis III

De asemenea, indivizii au mai acționat și în ziua de 14.07.2021, când partea vătămată se afla pe o bancă, în zona Tomis III.  La un moment dat au apărut două persoane care au început să îi adreseze anumite întrebări referitoare la locul unde se deplasează. Persoanele au devenit agresive verbal și l-au prins de tricou pe motiv că ar fi avut o atitudine arogantă în discuția cu aceștia. Persoana vătămată a evidențiat că s-a smucit și a fugit de cele două persoane, așezându-se pe o bancă din autogara din zona Tomis III. Victima a relatat că, după un interval scurt de timp, de circa 10 minute, cei doi indivizi au venit din nou lângă ea, unul dintre aceștia apucându-l de brațe și imobilizându-l, iar al doilea i-a aplicat două lovituri cu pumnul în zona feței iar concomitent a apucat lanțul prevăzut cu pandantiv pe care îl avea la gât, după care ambii au fugit de la fața locului.

A patra faptă: urmărit și lovit în ceafă

Conform declarațiilor unei alte persoane vătămate, în data de 17.07.2021, în jurul orei 18.20, a coborât din autobuzul nr. 102 în stația Tomis III, după care s-a deplasat pe jos. Când a ajuns în parcarea din lateralul blocului M4 de pe Tomis, a simțit în spatele său prezența a două persoane iar în momentul imediat următor, una dintre cele două persoane a lovit-o cu palma în zona cefei, după care i-a smuls lanțul de la gât.

A cincea faptă: tânără atacată în plină stradă

La data de 19.07.2021, orele 10:00, o tânără se deplasa pe bulevardul 1 Decembrie 1918, context în care a observat doi tineri care se aflau în fața sa. Unul dintre tineri a atacat-o, iar altul a apucat lanțul pe care îl avea la gât și a tras energic, acțiune în urma căreia acesta s-a rupt. Apoi au fugit.

Au fost trimiși în judecată pe 3.09.2021, acum fiind condamnați definitiv pentru tâlhărie calificată.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.