Polițiștii, solicitați să intervină la Satu Nou! Un individ și-a amenințat mama că îi atârnă plămânii în cui

0
293
Foto-arhivă

Polițiștii constănțeni au intervenit la Satu Nou, acolo unde un individ, cunoscut că îi face zile fripte mamei sale, a declanșat un nou episod. De asemenea, femeia a depus plângere pe numele lui pentru amenințare, în cauză fiind un dosar în lucru la Secție 6 Poliție Rurală Cernavodă. De asemenea, pe numele individului a fost emis un ordin de protecție.

Părţile sunt mamă şi fiu, aceştia locuind în două corpuri separate de casă, la aceeaşi adresă, având curte comună, în Satu Nou.

Pe fondul consumului excesiv de alcool, pârâtul, adică Vasilică Stan, manifestă violenţe psihice, fizice şi verbale asupra mamei sale (reclamanta).

Printre ultimele incidente se află și cel din data de 28.11.2022, când mama lui Vasilică stătea încuiată în propria locuinţă de teama pârâtului, care fiind în stare de ebrietate, venise la uşa acesteia şi o ameninţa, ba chiar o pândea cu o bâtă pentru a-i da în cap, spunându-i: ”că o face bucăţi şi îi atârnă plămânii în cui”.

La acea dată, oamenii legii au emis pe numele lui un ordin de protecție provizoriu, ulterior femeia adresându-se instanței.

Astfel, magistrații Judecătoriei Medgidia au avut în vedere şi Adresa din 30.11.2022 emisă de Secţia 6 Poliţie Rurală Cernavodă prin care se aduce la cunoştinţa instanţei faptul că la nivelul Postului de Poliţie există în lucru un dosar penal cu privire la comiterea infracţiunii de ameninţare, în urma plângerii penale formulată la data de 28.11.2022.

Reclamanta a precizat că ultima dată când a fost agresată fizic de către pârât a fost în urma cu aproximativ patru ani, când pe fondul consumului de alcool, pârâtul a lovit-o reclamantă cu pumnul în cap, trântind-o pe jos şi târând-o. De atunci au mai fost incidente, dar nu a depus plângere, pentru că este fiul ei și i-a fost milă.

Judecătorii au decis: ” Admite, în parte, cererea având ca obiect emitere ordin de protecție formulată de reclamanta S. C., în contradictoriu cu pârâtul S. V.. Emite un ordin de protecție pentru reclamanta S. C. împotriva pârâtului S. V. și instituie în sarcina pârâtului următoarele obligații pe o perioadă de 3 luni de la data emiterii ordinului: Obligă pârâtul la păstrarea unei distanţe de minim 10 m față de reclamanta S. C., cu excepția situațiilor în care se impune, potrivit legii, prezența concomitentă a ambelor părți în fața instanței de judecată, a organelor de urmărire penală sau a altor instituții și autorități publice. Obligă pârâtul la păstrarea unei distanțe de minim 10 m față de locuinţa reclamantei. Limitează dreptul de folosinţă al pârâtului asupra părţilor comune (curtea casei) exclusiv la acea parte din curtea casei care permite accesul pârâtului în locuinţa proprie, dependinţele şi anexele acesteia. Impune pârâtului interdicţia a stabili orice contact cu reclamanta, inclusiv verbal, telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod. Respinge solicitarea privind evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa proprie”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.