Galerie FOTO şi VIDEO. Florin Alexandru Mazilu, inginerul care a devenit dresor de delfini: “Motivaţia delfinilor nu este doar mâncarea, ci şi grija şi afecţiunea”

0
473

Județul Constanța este un oraș turistic care are foarte multe de oferit, mai ales pe perioada sezonului estival, când turiștii vin aici pentru a petrece concediul pe litoralul românesc. Pe lista obiectivelor “de vizitat” în Constanţa se înscrie, desigur, şi Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța.


Atracția principală la CMSN sunt cei doi delfini, pe nume Chin Chin și Ni Ni, în vârstă de 11 ani, care pot fi admiraţi în cele trei sau patru reprezentanții pe zi.
Însă cei ce stau în spatele acestor spectacole ce îi încântă atât pe cei mici, cât și pe adulți sunt dresorii de delfini. În România există patru dresori și doi delfini, iar munca este una fascinantă, dar în acelaşi timp dificilă.
Focus Press a stat de vorbă, după o reprezentație la Delfinariu, cu unul dintre dresori, Florin Alexandru Mazilu, care are o experiență de peste 10 ani în acest domeniu.

“Pasiunea pentru animale o aveam de mic, de când mergeam la bunicii mei. Eu am iubit foarte mult caii, după care am văzut un anunț acum 11 ani într-un ziar, cum că se caută antrenor de delfini, de fapt, mamifere marine la Delfinariu, pentru că noi nu antrenăm doar delfini, atrenăm și foci și lei de mare și am zis să îmi încerc norocul. Eu de meserie sunt inginer, dar am zis să încerc, fiind pasionat de mic de animale, şi să știți că mi-am găsit cu adevărat meseria. Pentru mine este cel mai frumos job din lume. Eu sunt singurul care am rămas din vechea gardă, am fost cinci la început, care am fost în China (când au fost aduşi delfinii – n.r.), ne-am școlit acolo, am stat două luni de zile ca să fac și cursuri, ne-am întors în țară cu doi antrenori chinezi care au mai stat aici trei luni de zile. Apoi a venit o doamnă din America și timp de trei ani ne-a școlit. Țin să spun că motivația delfinilor nu este doar mâncarea, ci și grija și afecțiunea pe care le-o arătăm”, a povestit Alexadru Mazilu.

Reprezentanție delfini!!

Pentru a comunica cu delfinii, antrenorii folosesc fluiere, ajutându-se de semne ale mâinilor sau picioarelor.


Reprezentanțiile la Delfinariu le puteți urmări de luni până duminică de la orele 11.00, 15.00 și 17.00.


Delfinariul din Constanţa şi-a început activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima formă muzeistică de acest gen din ţară şi prima din sud-estul Europei la acea dată. În amfiteatrul cu piscină şi în bazinul acoperit se organizează demonstraţii cu delfini.

Loredana MIHAI 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.