GALERIE FOTO/VIDEO. A fost inaugurat Laboratorul de Radioterapie al Spitalului Clinic Județean din Constanța

0
356

Vești bune pentru constănțeni. Laboratorul de Radioterapie a fost inaugurat vineri, 25 septembrie a. c., în prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu și managerului spitalului, medicul Cătălin Grasa.

Tot vineri a fost primită autorizația de funcționare de la CNCAN. Astfel, de săptămâna viitoare medicii din Constanța vor putea trata cancerul cu aparatură de ultimă generație. Discutăm despre o investiție de peste 1,8 milioane de euro. Noul accelerator liniar de particule destinat Radioterapiei are o capacitate de 6 MeV, fiind un echipament adecvat pentru buncărul în care a funcționat și aparatul pentru Cobaltoterapia și va crește foarte mult șansele de vindecare a pacienților oncologici.

Publicată de Focuspress pe Vineri, 25 septembrie 2020

În urmă câțiva ani activitatea Serviciului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța a fost suspendată, după ce aparatului pe bază de cobalt i-a expirat avizul de funcționare.

Altfel spus, sursa de cobalt, care are o durată de viață limitată ajunsese în incapacitatea de a mai trata pacienți.În concluzie, epuizându-se sursa de cobalt, aparatul a ieșit din starea de funcționare , iar bolnavii care beneficiau de tratament, la acel moment, au fost nevoiți să găsească alte centre de tratament din țară sau București, acest lucru îngreunându-le major situația și așa delicată.În anul 2018 președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a depus diligențele necesare obținerii unui nou aparat de radioterapie de la Ministerul Sănătății.

A urmat o perioadă cu nenumărate drumuri la București, cu scopul de a convinge conducerea Ministerului Sănătății să includă Constanța pe lista priorităților în privința dotărilor. Ceea ce s-a și întâmplat în 2019, când Ministerul Sănătății a luat decizia trimiterii unui nou aparat de radioterapie.

V. I., A. V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.