George Bosânceanu de la Histria nu mai vrea să fie judecat la Constanța

0
2583
George Bosânceanu, sursa foto: Faceabook

Controversatul afacerist George Vergiliu Bosânceanu, proprietarul hotelului Histria din Mamaia, condamnat, pe fond, la opt ani și nouă luni de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală, așteaptă judecarea apelului din acest dosar. El a solicitat, însă, strămutarea acestuia de la Curtea de Apel Constanța, la Curtea de Apel București.

Solicitarea a fost formulată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pe 11 iunie, iar joi, 25 iunie, judecătorii au admis-o definitiv. De precizat că acest dosar a fost deschis în urmă cu circa cinci ani, când s-a descoperit că hotelul Histria, deținut de Bosânceanu, era racordat ilegal la rețeaua electrică, asta deși, spune el, întreaga unitate era alimentată cu un generator electric.

Specialiștii au concluzionat, la acea vreme, că lucrarea de branșare ilegală a fost făcută de un profesionist, întrucât branșamentul propriu-zis se făcuse sub tensiune.

Procurorii i-au deschis atunci dosar penal pentru evaziune fiscală, furt de energie electrică și alte infracțiuni conexe, iar pe data de 28 noiembrie anul trecut, adupă aproape 5 ani de proces, instanța de fond s-a pronunțat, condamnându-l la opt ani și nouă luni de detenție. Cum hotărârea nu a fost definitivă, a fost atacată cu apel, care, potrivit hotărârii instanței supreme, va fi judecat la Curtea de Apel București.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.