Grup Servicii Petroliere vrea să colaboreze şi cu CJC

1
1494

Președintele C.J.C. a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea protocolului de colaborare între Grup Servicii Petroliere Training S.R.L., GSP Offshore S.R.L., Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și Arhiepiscopia Tomisului.

Grup Servicii Petroliere Training S.R.L. și GSP Offshore S.R.L. vrea să colaboreze cu C.J.C., I.Ș.J. Constanța, D.G.A.S.P.C. Constanța și Arhiepiscopia Tomisului pentru pregătirea unui număr limitat de persoane tinere care beneficiază de protecție specială sau care provin din medii defavorizate, în scopul formării profesionale și, ulterior, al integrării în muncă a acestora.Vor fi instruite 28 de persoane pentru calificarea Electrician nave (720 de ore de curs – 90 de zile), 28 de persoane pentru calificarea Sudor electric (360 de ore de curs – 45 de zile) și alte 28 de persoane pentru calificarea Lăcătuș mecanic (100 de ore de curs – 14 zile).

Activitatea de selecție și recrutare a acestora, respectiv asigurarea respectării condițiilor de eligibilitate, va fi asigurată de parteneri, iar GSP Training va asigura instruirea cursanților, dar și cazarea, trei mese pe zi și echipamentul de protective necesar acestora.

Candidații trebuie să aibă minimum 16 ani, să fi promovat ciclul minim obligatoriu de învățământ, iar aceștia vor susține și un interviu eliminator.

Pe toată durata cursurilor, participanții vor încheia contracte individuale de muncă pe trei luni cu firmele din grupul GSP, remunerația fiind stabilită la nivelul minim garantat pe țară. Iar absolvenții care doresc vor putea încheia un nou contract pentru șase luni, cu posibilitatea de prelungire.

Președintele Consiliului Județean Constanța a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea protocolului de colaborare cu firmele din grupul GSP, care urmează, probabil, să fie votat de consilierii județeni în următoarea ședință.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.