Gunoiul aruncat pe stradă le-a adus unor tulceni „premii“ din partea jandarmilor

0
1269
Echipaj al IJJ Tulcea. FOTO IJJ Tulcea

Un bărbat și o femeie din municipiul Tulcea s-au ales cu amendă pentru aruncarea resturilor de obiecte și ambalaje în stația de autobuz.

Jandarmii tulceni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat în cursul zilei de 2 noiembrie un bărbat și o femeie care aruncau din autoturism mai multe resturi de obiecte și ambalaje pe strada Livezilor, chiar în stația de autobuz. Aceștia nu au respectat menținerea curățeniei pe partea carosabilă a drumului, astfel că au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. 164/2008.

În conformitate cu Hotărârea nr. 164 pentru aprobarea regulamentului privind activitățile edilitar-gospodărești din municipiul Tulcea, cetățenilor municipiului Tulcea, precum și celorlalți cetățeni, le revin următoarele obligații:

  • menținerea curățeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porțiunea din dreptul gospodăriei și a locurilor de parcare
  • să nu arunce în altă parte decât în recipienții anume ( containere, coșuri ) a cojilor de semințe sau fructe, a gumei de mestecat, resturilor de țigări, a altor resturi de obiecte și a ambalajelor care au ca rezultat murdărirea străzilor, aleilor, trotuarelor, piețelor publice și spațiilor verzi.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.