Horia Constantinescu, despre acțiunea din zona plajei Tuzla, unde au fost descoperite MULTE NEREGULI și CONSTRUCȚII ILEGALE: “Am colaborat foarte bine cu prefectul George Niculescu”

0
1198

Polițiștii constănțeni au acționat în aceste săptămâni pe întreg litoralul românesc asupra verificării modului în care sunt sau nu respecte normele aplicate pe perioada stării de alertă.


În urma acestora s-au descoperit foarte multe abateri de la normele care au rolul de a preveni răspândirea virusului COVID-19, fiind aplicate sancțiuni usturătoare.
Dar nu doar stațiunile “pline ochi” de turiști, după cum suntem obișnuiți au fost verificate, ci și cele, ce, în urmă cu mulți ani erau “neatinse” de turiști. Vorbim aici, de plaja de la Vadu, Corbu și Tuzla, unde au început să apare construcții pe plajă.
Se pare că acestea sunt ilegale, ne referim la plaja Tuzla, iar în cursul zilei de vineri, 10 iulie a.c., s-a desfășurat o amplă acțiune, la care a participat și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, IJP și reprezentanți ai Instituției Prefectului.
Operatorii din acea zonă au fost somați de către Primăria Tuzla, care la rândul ei a fost atenționată de oamenii legii să ia această decizie, ca toate construcțiile ilegale să fie dărâmate în 48 de ore.

Contactat de Focus Press, șeful CJPC, Horia Constantinescu ne-a spus mai multe despre această acțiune, dar și ce nereguli a găsit, de la construcții ilegale, în regim de spaţii de cazare, până la haznale care au fost săpate extrem de aproape de sursa de apă potabilă.


Totodată, acesta a precizat faptul că, prefectul George Niculescu a avut un comportament impecabil vis a vis de această acțiune, reușind în mai puțin de 24 de ore să mobilizeze organele abilitate pentru ca această acțiune să fie dusă la bun sfârșit.

“Urmare a unei acțiuni ale Inspectoratului Județean de Poliție de săptămână trecută, când dânșii ne-au solicitat participarea a fost momentul când am constantat că mulți dintre acestea sunt persoane fizice, nu economice, 99% dintre ei desfășoară activitatea în construcții ilegale, lucru care face imposibilă evaluarea din perspectiva autorităților, mai mult decât atât, strigător la cer este faptul că, Primâria Tuzla, cu toate că știe că acolo nu au voie să ridice construcții, emit niște acte, certificate de oportunitate, prin acesta este le conferă, cumva dreptul să exercite activități economice de alimentație publică, cazare, lucru care pot avea un impact enorm negativ asupra vieții consumatorilor. Dacă noi vorbim de distanțare socială și purtarea măștii sau spălatul pe mâini, ei bine, aici la Tuzla te puteai spăla pe mâini cu apă provenită dintr-un izvor situat lângă o hazna situată.
Aici vorbim de un teren aflat în proprietatea primăriei, este adevărat, este adevărat, documentele sunt atacate de către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral dar nepronunțate de vreo instantă până în acest moment, ceea ce înseamnă că se află încă, în proprietatea Primăriei.
Cei peste 100 de posesori ai construcțiilor ilegale lipsesc și văduvesc ilegal bugetul primăriei de sume importante. Ori tu ca primar, spui că nu știi de aceste construcții, dar le emiți acel certificat de oportunitate. Păi ori știai, ori nu știai? Mai mult, acolo nu există branșamente de scurgeri, ori accepți ideea că în zona aceea plină de izvoare, de apă plată, apă pură, bună de băut, persoanele aceea să sape haznale cu nesimțire și deversează în pământ fecale și urină care vor afecta în timp pânza freatică a unei întregi localități, ori asta mi se pare vecină cu demența din partea administrației locale.

Șeful CJPC mai spune că abia după aceste verificări primăria a luat decizia să ia măsuri și asta pentru că a fost somată.

“Să nu ne lăsăm păcăliți de acea notificare a primărie (vezi AICI) cum că, toate construcțiile ilegale să fie dărâmate în 48 de ore. De aia s-au apucat să descopere, din 2016 până acum n-au știut, asta pentru că li s-a spus că ceea ce va urma, consecințele vor fi grave.”

“Trebuie spus faptul că, prefectul județul Constanța, George Niculescu, din izolare s-a mobilizat și ne-a mobilizat pe toți și a înțeles ideea că acolo trebuie acționat. Astfel a avut loc acțiunea de ieri (n.r. vineri, 10 iulie a.c.). A fost prima oară în ultimii patru ani, de când sunt eu în Constanța, în care Instituția Prefectului s-a mobilizat, așa cum ceream eu de ani de zile. Am reușit să ducem la bun sfârșit o acțiune amplă. Pot spune că am spart gheața și sper ca de azi înainte în acest mod să se desfășoare acțiunile. Prefectul a avut un comportament impecabil”, a mai spus Horia Constantinescu.

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.