Hoții dau iama prin gospodăriile din Mangalia. Polițiștii au reușit să soluționeze doar jumătate din dosarele rămase cu autor necunoscut

0
2463

Polițiștii din Mangalia au reușit să soluționeze un număr de 55 de dosare penale, care, inițial, au rămas cu autor necunoscut (a.n.), dintre cele înregistrate în primele nouă luni ale acestui an.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, de la începutul anului în curs, până la sfârșitul lunii septembrie, la Mangalia au fost înregistrate un număr de 126 de dosare penale, rămase cu autor necunoscut  (a.n.), însă, în urma cercetărilor, o parte dintre ele au fost soluționate. Mai exact, din 126 de dosare penale, rămase cu ”a.n.”, la data de 30 septembrie au mai rămas doar 71, potrivit IPJ.

De precizat că, în mare parte, aceste dosare au fost deschise ca urmare a unor infracțiuni contra patrimoniului, cum ar fi furtul din locuințe sau din autoturisme. 

Potrivit unor surse neoficiale din zona Mangalia, există unele așa-zise ”grupuri” de persoane, de etnie romă, care trăiesc exlusiv din furturi, mai ales în cartierul ”Coloniști”.

Acum, că s-a răcit timpul, umblă disperați să fure orice, fiare, lemne sau legume din grădini. Mie mi-a furat aparatul de sudură, iar vecinului meu i-au luat cazanul de țuică”, a scris un localnic pe un grup de Facebook.

Polițiștii depun eforturi pentru identificarea tuturor indivizilor implicați în astfel de fapte, chiar dacă uneori durează mai mult. Totodată, oamenii legii recomandă tuturor locuitorilor municipiului Mangalia să nu lase prin curți, la vedere, obiecte care pot atrage atenția hoților, cum ar fi unelte, scule sau electrocasnice.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.