IMAGINI din Constanța! Zeci de polițiști au patrulat de Paște pe străzile aproape goale

0
1882
Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, sursa foto: actorul Marian Adochiței

În ziua de Paşte, străzile Constanței au fost aproape goale. Puţinii oameni au fost surprinşi duminică în municipiu. În centrul Constanței a fost pustiu. Pe strada Soveja, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul I.C. Brătianu sau bulevardul 1 Mai nu s-a zărit picior de om. Deşi au circulat de Paște, autobuzele RATC nu au prea avut pasageri, fiind aproape sau chiar goale. Nici pe şosele n-a fost mai multă mişcare, ci doar câte o maşină ici colo. Imaginile au fost surprinse de cunoscutul actor Marian Adochiței, pasionat de arta fotografică.

Bulevardul Tomis, sursa foto: actorul Marian Adochiței

Bulevardul Alexandru Lăpușneanu a fost împânzit duminică, 19 aprilie a.c., de oamenii legii. Zeci de echipaje de Poliție au patrulat de Paște pe străzile aproape goale ale Constanței. Autoritățile au anunțat că sunt pregătite să intervină în cazul în care locuitorii orașului nu respectă interdicțiile impuse pe timpul stării de urgență.

Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, sursa foto: actorul Marian Adochiței
Bulevardul Ferdinand
Strada Soveja
Bulevardul Aurel Vlaicu
Șoseaua Mangaliei
Bulevardul 1 Mai
Gara Constanța
Bulevardul I.C. Brătianu

Poliția Română a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate aproape 5.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației și au fost constatate 8 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

În Sâmbăta Mare, peste 13.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice. Polițiștii au acționat în sistem intregrat cu celelate structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Poliției Locale și ale Ministerului Apărării Naționale, în cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică, atât pentru respectarea Ordonanțelor Militare, cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat aproape 34.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina și au au fost preluate și însoțite din zonele de frontieră 387 de autovehicule. De asemenea, polițiștii au constatat 8 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate aproape  4.700 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației“, au anunțat oamenii legii.

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, au realizat 3.191 de intervenții la evenimente, dintre care 2.731 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112.

Peste 150 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 7 persoane urmărite au fost depistate. 

În trafic, polițiștii au constatat 116 infracțiuni rutiere, fiind reținute 164 de permise și retrase 96 de certificate de înmatriculare.

Vă reamintim că pentru a avea sarbători liniștite, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi este necesar să respectați prevederile Ordonanțelor Militare! Astfel, vă recomandăm să petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit și să evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună”, atrag atenția oamenii legii.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.