În 2024, se vor asfalta mai multe străzi din cartierul Compozitorilor

0
77

În cartierul Compozitorilor nici până în ziua de astăzi nu sunt toate străzile asfaltate. Locuitorii din zonă au semnalat, de mai multe ori, aceste aspecte, iar în ultimii doi ani au fost reabilitate și modernizate doar anumite artere. De curând, Municipalitatea a depus un proiect aferent construirii tramei stradale pe Haricleea Darclee din cartierul Compozitori.

Această decizie a fost luată deoarece suprafața existentă prezintă degradări majore, din cauza circulației mijloacelor de construcții grele de la șantierele adiacente și a autoturismelor riveranilor, dar și a unui sistem rutier necorespunzator.

Structura străzilor existente este neuniformă și necorespunzătoare pentru traficul auto, având următoarele caracteristici: pe zonele carosabile existente, care au fost întreținute în mod superficial și neuniform; pe traseul utilităților subterane, terenul este tasat, iar pe zonele de pământ, drumul este la nivelul terenului natural existent, cu gropi și făgașe, se arată în documentații.

Astfel, Municipalitatea susține că proiectul este necesar având în vedere exploatarea actuală a străzilor existente, în condiții necorespunzatoare, și se impune necesitatea și oportunitatea adoptării unor soluții tehnice optime de amenjare a acestora și aducerea la o stare de exploatare corespunzătoare.

Reprezentanții Confort Urban ne-au precizat că este vorba doar de un tronson al străzii Haricleea Darclee. Totodată, aceștia au menționat că, în aceste momente, se lucrează la lista arterelor rutiere pe care se va interveni în anul 2024, în aceasta fiind incluse mai multe străzi din cartierul Compozitorilor.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.