În februarie la Constanța au fost înregistrate 30 de accidente de muncă, dintre care două mortale

0
154

Accidentele de muncă sunt inevitabile, unele dintre ele petrecându-se în afara muncii, altele chiar în timpul procesului de muncă. Mai exact, unele accidente survin în momentul în care lucrătorul execute o anumită lucrare, altele se petrec când angajații merg spre locul de muncă ori pleacă, aici intervenind și accidentele rutiere. În luna februarie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța au fost înregistrate 30 de evenimente, accidente de muncă, din care două mortale.

Accidentele de muncă sunt accidente ce se produc fie în timpul procesului de muncă sau înafara muncii, când de exemplu angajatul este în drum spre serviciu și suferă un accident rutier, ori i se face rău. În luna februarie doi constănțeni au suferit accidente de muncă mortale.

Accidentele de muncă mortale din cauze naturale sunt în creștere pentru că angajații nu își fac medicina muncii correct, atrag atenția inspectorii ITM Constanța. Medicina muncii este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și managementul bolilor profesionale, a accidentelor de muncă, precum și cu asigurarea sănătății în vederea creșterii productivității la locul de muncă. Doar că, de cele mai multe examenele pentru medicina muncii se fac completând o foaie, adică bazate mai mult pe ce spune angajatul și nu pe niște analize concrete. Poate și din acest motiv, în Constanța, în 2020, numărul accidentelor de muncă mortale, din cauze naturale, a fost în creștere.

În anul 2020 la Constanța s-au produs un număr de 48 de accidente mortale, unele dintre ele fiind în curs de cercetare. În luna ianuarie 2021 au fost înregistrare două accidente mortale și un număr total de 28 de accidente de muncă. Primul caz de accident mortal a fost înregistrat la Poșta Română, unui lucrător i s-a făcut rău în timp ce distribuia scrisorile poștale, iar un al doilea caz a fost înregistrat pe 29 ianuarie, a.c., la societatea Trasguard când unui bărbat i s-a făcut rău.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.