În Franţa este interzisă circulația pe timpul nopții, începând cu ora 18:00

0
275
sursa foto: zf.ro

Franţa va fi plasată sub interdicţie de circulaţie de la ora locală 18.00 începând de sâmbătă, 16 ianuarie a.c., pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19. Totodată s-au luat măsuri la frontiere pentru a împiedica pătrunderea în ţară a tulpinilor noi ale virusului, potrivit AFP.

„Cu excepţia cazurilor legate de misiuni de serviciu public, toate locurile, magazinele sau serviciile care lucrează cu public vor fi închise la ora 18.00”, a declarat şeful guvernului, Jean Castex, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Se pare că potrivit datelor disponibile până în prezent această măsură are o eficienţă sanitară: în primele 15 departamente unde interdicţia de circulaţie de la ora 18.00 a fost aplicată de pe 2 ianuarie, creşterea numărului de cazuri noi este de două sau chiar trei ori mai mică decât în alte departamente”, a spus Jean Castex.

Pentru a evita o răspândire a tulpinilor britanică şi sud-africană şi a împiedica în special ca tulpina britanică – care reprezintă pentru moment doar între 1 şi 1,5% din contaminări – „să devină o tulpină dominantă” în Franţa, Castex a anunţat şi măsuri complementare la frontiere, notează g4 media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.