În maximum un an, Primăria Constanța trebuie să înceapă lucrările la Perdeaua Verde

2
1602
Foto cu rol ilustrativ

Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire pentru înființarea Perdelei Verzi la ieșire din Constanța, spre Lazu și Cumpăna.

De luni, 8 august a.c., administrația locală ar putea demara lucrările pentru înființarea Perdelei Verzi cu tam-tam anunțată. Dar deocamdată trebuie să caute și să găsească o firmă care să o amenajeze, conform documentației tehnico-economice realizate de Tera Design Studio SRL din satul Dudu, județul Ilfov. Urmează ca Primăria să inițieze licitația în acest sens.

Deocamdată, Municipalitatea a emis autorizația de construire pentru acest obiectiv de investiții. Acesta are o valabilitate de doi ani, iar durata estimată a lucrărilor este de un an. Astfel, în maximum un an ar trebui să demareze lucrările, pentru a se încadra în termene.

Reamintim că Primăria a identificat două terenuri neutilizate, fără funcțiune, aflate într-un stadiu avansat de degradare, la ieșire din Constanța, spre Lazu și Cumpăna, cu suprafețe de 21.565mp și 18.384mp. Din cauza poluării tot mai ridicate, dar și a poziției acestora (zonă intens circulată), administrația locală consideră necesară și oportună creșterea suprafețelor de spații verzi aici, prin amenajarea unei perdele verzi.

Prin această investiție, Municipalitatea își propune să creeze o rețea de spații verzi favorabile pentru recreere, în interes general și turistic, dar și introducerea unor elemente SMART în zonă: iluminat, sistem de irigații, panouri informative, marcaje, indicatoare adecvate pentru persoanele cu dizabilități, colectare date de mediu etc.

Perdeaua verde de la ieșire din Constanța ne va costa peste 22 de milioane de lei.

Valentin ISPAS

2 COMENTARII

  1. m-am speriat, credeam ca isi dau demisia, in bloc!..
    La viitoarele alegeri, sa nu mai votati nici-unul din consilierii si primarii actuali niciunul! Au continuat si accentuat transformarea orasului intr-o mahala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.