Nikos Greek Taverna nu-și poate construi terasă lângă Lupoaică

1
1653
FOTO: Facebook

Sufro Company SRL a solicitat certificat de urbanism pentru a construi o terasă pe structură metalică în fața tavernei grecești Nikos de la intrarea în Zona Peninsulară. Primăria Constanța îi interzice.

Administrația locală a răspuns negativ la cererea firmei constănțene de a construi o terasă acoperită la parterul scării B a clădirii de pe Bulevardul Tomis nr. 44.

O astfel de construcție nu se încadrează în reglementările urbanistice incluse în Anexa 1.1 – Modalități de amenajare a teraselor de alimentație publică a Hotărârii Consiliului Local nr. 427/28.12.2017, prin care a fost aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța.

Conform art. 48 (12) al regulamentului, amenajarea teraselor pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța se face cu respectarea cerințelor de ordin urbanistic prevăzute în această anexă. Iar potrivit documentului, pe amplasamentul studiat se permit doar următoarele modalități de amenajare a teraselor de alimentație publică

  • acoperire: umbrele, copertină retractabilă sau fixăm
  • delimitare: jardiniere și parapeți – înălțimea maximă=1,5 metri

Pentru copertină, trebuie obținută autorizație de construire.

Asociații și administratorii firmei Sufro Company sunt Daniela Pouliakas (34% din părțile sociale), Mihai Dumitru Șuță (33%) și Ciprian Mihail Fronea (33%), fost șef al Gărzii Financiare Constanța.

Pentru anul trecut, societatea comercială a raportat o cifră de afaceri de peste 51 de milioane de lei și un profit net de aproape 9,7 milioane de lei, având un număr mediu de 186 de angajați.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.