Proiectul „Constanța Coffee Break” stagnează. Viceprimarul Ionuț Rusu susține că se poate închide „orice altă stradă”, dacă primește aviz favorabil

1
335

Proiectul „Constanța Coffee Break” nu reprezintă o prioritate în acest moment pentru administrația locală, deși a fost adoptat, anul trecut, la sfârșitul lunii mai, în Consiliul Local. Concret, bulevardul Tomis poate fi închis în funcție de evenimentele organizate de Primăria Constanța, în perioada următoare, însă nu neapărat în cadrul proiectului.

Contactat de Focus Press, viceprimarul Ionuț Rusu (PNL) nu a oferit un răspuns concret în acest sens. Acesta a precizat, însă, că în funcție de evenimente se poate închide orice altă stradă, „dacă primește avizul comisiei de evenimente”.

Acesta a mai spus că vor mai fi organizate evenimente în Constanța, în perioada următoare, „în funcție de activări”.

Context:

Consiliul Local Constanţa a adoptat, în ședința ordinară din 28 mai 2021, proiectul de hotărâre, care prevede aprobarea iniţierii programului „Constanța Coffee Break”, pentru instituirea unei zone de promenadă pe bulevardul Tomis/bulevardul Mamaia (zona Capitol) și intersecția bd. Tomis/str. Traian (Lupoaică), prin restricționarea traficului rutier. Proiectul a fost adoptat cu 18 voturi „pentru”.

Proiectul a fost inițiat în două etape:

Prima etapă: prin instituirea unei zone de promenadă pe bd. Tomis, tronsonul cuprins între intersecția bd.Tomis/bd. Ferdinand (zona Miga) și intersecția bd.Tomis/str.Traian (zona Lupoaică), prin restricționarea traficului rutier în perioada cuprinsă între 1 mai și 15 septembrie, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 09-23.

A doua etapă: în funcție de impactul generat de prima etapă se va extinde restricționarea traficului pe tronsonul cuprins între intersecția bd.Tomis/bd.Mamaia (zona Capitol) și intersecția bd.Tomis/bd. Ferdinand (zona Miga), în perioada cuprinsă între 1 mai și 15 septembrie, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 09-23.

Proiectul a fost inițiat de grupul consilierilor PNL, condus de Ionuț Rusu. Aici puteți vedea documentul adoptat în Consiliul Local Constanța. Acesta a fost lansat în weekend-ul 10 – 11 iulie 2021, între orele 08:00 – 23:00, deși în proiect era trecut intervalul orar 09:00 – 23:00.

În București, Primăria Capitalei a organizat prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, proiectul „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”.

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se desfăşoară în perioada aprilie-octombrie 2022 şi propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare. Astfel, „Străzi deschise” instaurează trasee pietonale temporare în anumite weekenduri din sezonul estival şi creează pentru bucureşteni şi turiştii oraşului insule de relaxare temporare, de weekend, în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. De asemenea, pe traseele pietonale ale evenimentului, „Străzi deschise” propune bucureştenilor diverse modalităţi de petrecere a timpului liber în oraş cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

  1. Sa nu confundan Constanta cu Bucureștiul.
    Ca sa ajungi în Peninsula nu ai prea multe variante.cam toate sunt străzi cu sens unic.
    Ca sa ajung acasă trebuie sa ocolesc un sfert de oraș.
    Ca și tâmpenia de a face drum cu sens unic la poarta urgente, când, de cele mai multe ori, și o secunda este vitala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.