Firma care construiește un bloc pe terenul consilierului USR Nedelcu a încercat, iar, să îl supraetajeze

0
594

În această vară, Dakonis Imobiliar SRL a solicitat supraetajarea blocului cu opt etaje pe care îl construiește pe Bulevardul 1 Mai din Constanța. Firma nu a primit certificatul de urbanism, așa că acum încearcă modificarea reglementărilor urbanistice din zonă.

Și cu privire la cererea de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal, pentru a putea modifica reglementările, care să îi permită, apoi, supraetajarea imobilului de locuințe colective, Primăria a refuzat investitorul. Astfel, luni, 8 august a.c., administrația locală a transmis firmei Dakonis Imobiliar, prin Cociu Pasata, că nu poate elabora documentații de urbanism în absența avizului de oportunitate aferent și a avizelor și acordurilor stabilite prin acesta.

După primirea certificatului de urbanism de luni, societatea comercială are obligaţia de a solicita avizul de oportunitate în baza unei documentații întocmite conform prevederilor Legii nr. 350/2001, actualizată, privind amenajarea teritoriului și urbanismul, precum și ale Ordinului Mnisterului Dezvoltării nr. 233/2016, pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 350/2001.

Rămâne de văzut dacă firma care construiește pe Bulevardul 1 Mai nr. 44, pe terenul consilierului județean USR Edward Ilyus Nedelcu, se va apuca de documentație și, apoi, va trece prin toate etapele pentru obținerea avizelor și autorizațiilor. Și dacă le va primi, desigur. Pentru că PUZ-ul va trebui votat de Consiliul Local, din care fac parte și colegii săi de partid.

Reamintim că firma constănțeană a înălțat, deja, un bloc cu regim de înălțime S+P+8E, cu spații comerciale la parter, pe care urmează să îl finalizeze. Terenul aparține alesului județean Nedelcu, iar acesta a semnat un contract de asociere în participațiune cu firma care construiește imobilul, pentru a primi un număr de apartamente. Pentru acest proiect imobiliar, Primăria a emis autorizație de construire în mai 2021.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.