În timp ce un primar și-a mutat biroul pe acoperiș și își petrece concediul de odihnă pe șantier, Chițac se laudă că abia a semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Modular

0
728

Lipsa fondurilor alocate de stat împiedică de cele mai multe ori dezvoltarea micilor comunități. Există însă administrații locale care au găsit soluții pentru ca treaba să meargă înainte chiar și cu bani puțini. Într-o comună din Sibiu, primarul și-a luat concediu ca să poată să lucreze la construcția unei stații de pompieri.

Pe Timotei Păcurar, unul dintre cei mai tineri primari din țară, îl găsiți pe acoperișul viitoarei unități de pompieri pe care încearcă s-o ridice din temelia unei clădiri vechi. Comuna pe care o păstorește nu are un astfel de centru de urgență, iar cel mai apropiat oraș se află la 30 de km.

Durează undeva la o oră până vin pompierii, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva și atunci trebuie să fim preventivi. Atunci am zis Hai să salvăm clădirea, dar nu aveam banii să investim în asta, adică am făcut în primăvară o estimare și era undeva la 800 mii lei. Mai mult decât tot bugetul pe care avem să-l cheltuim“, spune primarul Timotei Păcurar.

Primarul își petrece concediul pe șantier

Din bugetul local a cheltuit doar 5 000 de lei. Pentru restul investițiilor, primarul în vârstă de 30 de ani a găsit sponsori și a primit donații. Ca să termine acoperișul înainte de primele ninsori- și-a luat concediu două săptâmani pe care are de gând să le petreacă pe șantier.

Chiar acum pe perioada concediului lui a fost o chestie, ne lua undeva la 20.000 de lei o firmă pentru niste lucruri simple de dulgherie, care au fost făcute în regie proprie în câteva zile și tot așa o lucrare de o asemenea anvergură ne costă foarte mult, bani pe care nu ii avem la momentul acesta“, spune viceprimarul Adrian Suciu.

Impresionați de inițiativa primarului, localnicii au pus umărul la treabă

“Nu este greu. Ne face plăcere. Suntem o echipă, o comunitate de oameni tineri care ne străduim să facem cât mai bine treaba și să se vadă și rezultate după noi”, spune Grigore Zaharia, consilier local. Odată ce remiza de pompieri va fi gata, aici va ajunge o autospecială de intervenție primită-n dar din partea unei comunități din Austria. Până atunci, aleșii locali și voluntarii muncesc cot la cot.

În Constanța lucrurile par să bată pasul pe loc. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a fost închis după tragedia în care și-au pierdut viața 7 pacienți, iar administrația locală ar putea să urmeze exemplul primarului Timotei Păcurar.

Chițac se laudă pe rețelele de socializare că abia a asemănat contractul de finanțare pentru spitalul modular

În timp ce acel primar își petrece concediul de odihnă muncind pentru comunitate, Chițac se laudă pe rețelele de socializare că abia a asemănat contractul de finanțare pentru spitalul modular. Dacă în alte orașe din țară se poate, la noi de ce nu pun politicienii osul la treabă pentru binele comunității? Oare este mai bine să stai la căldură în birou și să îți aștepți leafa de primar, în timp ce spitalele din Constanța sunt sufocate de pacienţi din cauza pandemiei de COVID?

A. V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.