Încă nu a fost numit un director la Liceul „George Călinescu“. Cine mai dorește, cine mai poftește?!

0
279
Liceul George Călinescu

Situaţia tensionată de la Liceul „George Călinescu“ persistă, mai ales că un grup de profesori ai unității de învățământ au înaintat Inspectoratului Școlar Județean Constanța o listă cu cinci nume. Însă doar doi dintre ei au semnat, până acum, un acord prin care își asumă funcția de director. În plus, își poate depune candidatura orice profesor care dorește scaunul de șef deci… cine mai dorește, cine mai poftește?!?

În ultimele cinci luni, la conducerea Liceului „George Călinescu“ din Constanța s-au perindat trei directori. După ce profesorul Vasile Mihăilă a demisionat, a urmat prof. Andreea Manole, numită de Inspectoratul Școlar Județean la finele lunii august a.c. A durat doar o lună până ce și aceasta a demisionat, iar la începutul lunii octombrie a fost detașată în interesul învățământului prof. Cristina Viorica Dodu. Însă cadrele didactice ale unității școlare au cerut schimbarea sa după numai o săptămână, a urmat un scandal-monstru, așa că și aceasta a demisionat, iar acum se caută un nou director!

Inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai, a solicitat celor care doresc să ocupe această funcție să trimită adrese la inspectorat, după care vor urma interviuri cu fiecare și alegerea noului ocupant al scaunului de director. Nimeni nu s-a arătat interesat, doar un grup de profesori ai liceului au trimis un memoriu către I.Ș.J., în care sunt menționate cinci persoane care sunt agreate la conducerea unității de învățământ. Însă, până acum, doar două au semnat un acord prin care își asumă ocuparea acestei funcții, restul… mai așteaptă.

„Am solicitat ca cei care își doresc, să își exprime în scris această decizie. Un grup de cadre didactice de la liceu ne-au înaintat cinci nume, le-am răspuns că aceste persoane propuse trebuie să își asume printr-un acord scris funcția, dar doar două au făcut acest lucru. Vreau să rezolvăm cu celeritate această problemă, dar trebuie să aflăm ce intenționează ceilalți trei profesori. Printre ei apare și domnul Vasile Mihăilă, cel care a solicitat încetarea detașării în interesul învățământului, trebuie să știm, deci, de ce acum s-a răzgândit. Pentru că el și-a depus demisia și din Consiliul de Administrație în timpul mandatului doamnei Andreea Manole. (…) Trebuie să cântărim atent, pentru că în cinci luni am avut trei demisii. Mi se pare absolut necesar să am o discuţie cu toți cei care îşi doresc să ocupe această funcţie, astfel încât să aflu cum consideră ei că ar trebui rezolvată situaţia, astfel încât să nu mai avem, cum spuneau dumnealor, experimente. Să vedem care este soluţia: ei fiind din interior, poate înţeleg mai bine fenomenul şi au soluţia“, a declarat inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai.

Mai mult, acesta a precizat că își poate exprima interesul pentru funcția de director al Liceului „George Călinescu“ orice cadru didactic din liceu sau din afara acestuia, atâta timp cât prezintă soluţii viabile pentru gestionarea situaţiei.

Așa că va mai curge destulă apă pe Dunăre până la numirea noului șef al unității de învățământ, în speranța că acesta nu va mai demisiona în cel mai scurt timp posibil.

Până atunci, conducerea este asigurată de către prof. Cristina Viorica Dodu, cea contestată puternic de către cadrele didactice ale unității școlare.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.