Încă o victorie pentru Asociația Elevilor din Constanța: Primăria Gârliciu, obligată să acorde burse școlare

0
347
Sabina Spătariu, preşedinte Asociaţia Elevilor din Constanţa

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a înregistrat încă o victorie în instanță privind acordarea burselor pentru elevi. Astfel, încă o primărie este obligată să acorde burse școlare.

Primăria și Consiliul Local Gârliciu sunt obligate, prin hotărâre judecătorească, să acorde astfel de burse pentru elevi, după ce și alte primării din județ, respectiv primăriile la Medgidia, Lipnița și Topalu au pierdut procesul cu AEC. Judecătorii au admis acțiunea având ca obiect ”obligare emitere act administrativ”, împotriva Primăriei și Consiliului Local Gârliciu, însă AEC va trebui să suporte cheltuielile de judecată, potrivit hotărârii Curții de Apel Constanța, din dosarul  7012/118/2019.

Am câștigat dreptul elevilor de a primi burse, dar  spre deosebire de alte complete de la alte instanțe, acesta ne-a obligat să suportăm noi cheltuielile de judecată, exact cum s-a întâmplat în dosarul cu Primăria Lipnița”, ne-a declarat Sabina Spătariu, președintele AEC.

Potrivit acesteia, mai sunt și alte dosare în curs de soluționare, prin care se solicită acordarea de burse școlare de către alte primării din județ.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.