Încă un profesor infectat cu COVID-19 la Școala nr. 37 Constanța. „Nu este nicio conspirație!“

0
3709

Un cititor Focus Press ne-a atenţionat vineri, 25 septembrie, că în Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța au fost confirmate două cazuri de cadre didactice infectate cu COVID-19, nu unul singur, așa cum a transmis, pe 24 septembrie, Instituția Prefectului – Județul Constanța. Direcția de Sănătate Publică Constanța susține că nu s-a încercat ascunderea acestui lucru, ci doar că noul caz a fost confirmat după propunerea modificării scenariului de funcționare a școlii și după hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Constanța, prin care a fost aprobată aceasta.

Instituția Prefectului – Județul Constanța a anunțat, joi seară, că a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a aprobat modificarea scenariilor de funcționare a 18 unități de învățământ. Potrivit hotărârii acestuia, în municipiul Constanța, două clase a V-a, o clasă a VI-a, două clase a VII-a și două clase a VIII-a din Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, au trecut din scenariul 2 în scenariul 3 de funcționare, după confirmarea unui caz COVID-19 în rândul dascălilor, măsura fiind valabilă până pe 5 octombrie a.c.

Însă, un cititor Focus Press ne-a anunat vineri, 25 septembrie, că acest lucru ar fi fals, bănuind o încercare de mușamalizare a situației existente.   

„În Școala Gimnazială nr. 37 din municipiul Constanța sunt două cazuri de cadre didactice confirmate cu COVID-19! Cu toate acestea, pe masa C.J.S.U. a ajuns ieri, 24 septembrie a.c., propunerea Inspectoratul Școlar Județean (I.Ș.J. – n.r.) Constanța de suspendare a cursurilor doar pentru clasele în care a predat unul dintre cei doi profesori infectați cu noul coronavirus. În mod eronat, apare un singur caz în acest document.

De ce nu sunt suspendate și cursurile celuilalt profesor, de ce nu apare cazul în documentul I.Ș.J?! Unde, în acest lanț. a dispărut cazul 2?“, ne-a transmis cititorul Focus Press.

Potrivit acestuia, al doilea cadru didactic confirmat cu COVID-19 este profesor de sport, care predă la unele clase primare și de marți, 22.09.2020, deja s-ar afla în concediu medical, deși luni a servit cu colegii câteva prăjituri, cu ocazia căsătoriei sale. Aseară, după comunicarea publică a noii hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța părinții au început să întrebe conducerea unității de învățământ, în mediul on-line, despre acest caz, iar într-un final aceasta ar fi recunoscut că sunt, de fapt, două cazuri de cadre didactice infectate cu noul coronavirus, confirmate la Școala Gimnazială nr. 37 Constanța.

Însă, conducerea școlii ar fi transmis că Direcția de Sănătate Publică Constanța a hotărât că nu este cazul ca și clasele la care a predat profesorul de sport să intre în izolare, deoarece acesta ar fi asimptomatic și orele sale s-ar fi desfășurat în aer liber.

„Este anormal acest lucru. Profesorul de sport intra în clase, lua copiii de la clasele pregătitoare, deoarece cei mici trebuie îndrumați prin școală. Nu mai zic de contactul cu colegii profesori, mai ales cei cu care a sărbătorit puțin în cancelarie, luni. Cum este posibil ca I.Ș.J. să știe de un alt caz și să nu meargă la C.J.S.U. cu această informație? Cine a hotărât că asimptomaticii (deși poate azi are simptome!) sunt excluși de la aplicarea măsurilor legale?“, ne-a mai scris cititorul Focus Press.

 Într-adevăr, la ora prânzului, astăzi reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța ne-au confirmat că există un singur caz de profesor infectat cu COVID-19 la Școala Gimnazială nr. 37. Dar directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța ne-a explicat că nu există nicio încercare de mușamalizare a situației reale, că nu este nicio conspirație, ci pur și simplu acest caz a fost confirmat abia după propunerea modificării scenariului de funcționare a Școlii nr. 37 și după hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de ieri, prin care au fost aprobate noile scenarii de funcționare în cazul a 18 unități de învățământ din județul Constanța.

„A fost propusă modificarea scenariului de funcționare a Școlii nr. 37 din cauza unui singur caz de profesor infectat cu SARS-CoV-2, este adevărat. Între timp, însă, a mai fost confirmat un astfel de caz, testul unui al doilea cadrul didactic fiind pozitiv, așa că se va propune un nou scenariu de funcționare pentru această școală și va fi aprobat de C.J.S.U. Nu este nicio mușamalizare, doar confirmarea celui de-al doilea caz a sosit după aprobarea hotărârii de ieri (24.09.2020 – n.r.). În urma acestei confirmări, instituția de învățământ va propune un nou scenariu Inspectoratului Școlar Județean, care îl va înainta Comitetului pentru Situații de Urgență și va fi votat“, ne-a declarat ec. Cristina Schipor.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.