Alte două şcoli din Constanţa au aplicat scenariul roşu. Elevii vor învăţa online

0
2627
Cursuri online FOTO Alexandra VASILE
Cursuri online. FOTO Alexandra VASILE

Crește numărul școlilor din Constanţa care vor face cursuri online. Alte două școli din scenariul galben au cerut să treacă la scenariul roșu. Şi asta pentru că s-au făcut modificări privind scenariile de funcționare pentru alte două unități de învățământ din județul Constanța.

Prefectul județului Constanța, George Sergiu Niculescu, a convocat joi, 17 septembrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea Hotărârii nr. 27. Această hotărâre prevede modificarea scenariului de funcționare în două unități de învățământ din municipiul Constanța. Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a trei clase a III-a din Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a două clase a II-a din Școala Gimnazială nr. 8 din Constanţa. Măsura va fi valabilă până pe data de 1 octombrie a.c.

Modificările au venit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care predă în ambele școli. Din ancheta epidemiologică realizată de Direcţia de Sănătate Publică din Constanța, reiese faptul că profesorul a fost în contact cu elevii. Modificarea scenariului de funcționare a fost avizată, în prealabil, atât de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța, cât și de DSP Constanța“, au transmis reprezentanții ISJ.

De precizat că alte două unități de învățământ din municipiul Constanța au trecut, recent, în scenariul 3 de funcționare: Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța, până pe data de 28 septembrie a.c., respectiv Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, până pe data de 29 septembrie a.c.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.