Începe, în sfârșit, reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 2 din Constanța

0
238

Primăria Constanța a eliberat abia joi, 14.01.2020, autorizația de construire pentru reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 2, de pe Aleea Mălinului.

Deși se anunță încă din septembrie 2020, înainte de desfășurarea alegerilor locale, că vor începe efectiv lucrările de reabilitare și modernizare a trei creșe din municipiului Constanța, constructorul obținând avizele necesare pentru demararea acestora, Primăria Constanța a eliberat abia joi, 14.01.2020, autorizația de construire pentru Creșa nr. 2 „Căsuța spiridușilor“. Documentul de urbanism prevede reabilitarea și modernizarea imobilului de pe Aleea Mălinului nr. 4, inclusiv instalația de utilizare gaze și organizare de șantier.

Reamintim că lucrările vor fi executate de Mobitom S.A., care a semnat, pe 16 ianuarie 2020, contractele pentru execuția lucrărilor, inclusiv realizarea Proiectului pentru Autorizația de Construire, Proiectul Tehnic și Detaliile de Execuție, verificarea tehnică și asistența tehnică pentru modernizarea creșele nr. 1, 2 și 5. În total, peste 9 milioane de lei, din care peste 4 milioane de lei pentru Creșa nr. 2.

Lucrări presupun modificări interioare și exterioare, inclusiv mansardarea clădirii, schimbarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, modernizare energetică, amenajarea curților interioare și dotarea cu echipamente de joacă a celor trei creșe.

Din această cauză, Mobitom S.A. are ca subcontractanți pe S.C. Sielbol S.R.L. (pentru instalațiile electrice), S.C. Sol Gaz Term S.R.L. (pentru instalația de utilizare gaze), S.C. Almaclima S.R.L. (pentru instalații sanitare, termice, climatizare și procurare și montare utilaje, echipamente tehnologice) și S.C. Mid Work Consulting S.R.L. (pentru instalații de detecție și semnalizare incendiu, procurare și montaj utilaj).

Lucrările ar trebui finalizate în maximum douăsprezece luni.

Mobitom S.A. este deţinută de Five-Holding S.A., cu peste 98% din capitalul social. Acționarul majoritar Five-Holding S.A. este Cypress Capital Management (România) LTD, cu sediul social în Cipru, Nicosia, care deţine 86% din capitalul social. Restul acțiunilor sunt deținute de către membri ai familiei Oancea, firma fiind înființată de Gheorghe Oancea, un cunoscut apropiat al lui Radu Mazare. Five-Holding S.A. deține binecunoscutul magazin Brick.

Revenind la Mobitom S.A., aceasta este cunoscută, printre altele, pentru reabilitarea Parcului Arheologic din Constanța și vestitele toalete publice de 50.000 de euro fiecare, dar și pentru repararea podului de la Butelii (Pasajul Cumpenei), care parcă nu se mai termina vreodată.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.