Începe judecata în cazul polițistului Duțu de la Medgidia, acuzat că a luat şpagă

0
918
Politisti condamnat pentru luare de mită, foto DC NEWS

Tribunalul Constanța a dispus începerea judecății în cazul comisarului de poliție Bogdan Duțu, de la Poliția Medgidia, acuzat pentru luare de mită. Judecătorul de cameră preliminară a stabilit că sunt întrunite toate condițiile legale pentru începerea cercetării judecătorești în cazul polițistului.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Duțu, la data faptelor comisar în cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul Rutier, pe data de 19 februarie 2020, ar fi primit, printr-un intermediar, de la o persoană (martor în cauză) suma de 450 euro, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile sale de serviciu.

Concret, polițistul ar fi primit suma de bani lăsând să se înțeleagă că va desfășura cercetările într-un dosar penal în care martorul era cercetat  pentru săvârșirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în vederea dispunerii unei soluții favorabile acestuia din urmă, respectiv o soluție de clasare sau una de renunțare la urmărirea penală. 

Odată ce procurorii au intrat pe fir, s-a început urmărirea penală în cazul acestuia, iar ulterior a fost trimis în instanță prin rechizitoriu, la Tribunalul Constanța.

Marți, 22 decembrie, instanța ”constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 66/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, privind pe inculpatul Duţu Bogdan cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. 1 C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei referitoare la inculpatul Duţiu Bogdan. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 22.12.2020”.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.