Individul care și-a violat vecina, i-a zdrobit capul cu o toporișcă și i-a dat foc a spus că… a avut o rătăcire

0
1487
Foto cu rol ilustrativ

Florin Simion Nedelcu a fost trimis în judecată pentru omor calificat, după ce și-a ucis vecina cu sânge rece. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 16.05.2023, iar avocatul inculpatului a solicitat instanței ca, la deliberare, să ia în considerare că, în momentul săvârșirii faptei, acesta a avut o rătăcire, solicitând o pedeapsă îndreptată spre minimul prevăzut de lege.

Totul s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2022. Florin Simion Nedelcu, care era vecin cu victima, în Tulcea, și care obișnuia să meargă frecvent la ea, s-a gândit să-i facă o nouă vizită.

Astfel, s-a deplasat la locuinţa acesteia unde, iniţial, a întreţinut un raport sexual neconsimţit de victimă, apoi, în vederea ascunderii infracţiunii de viol, a procedat la lovirea repetată şi îndelungată a victimei în zona capului, cu un obiect tăietor-despicător, cel mai probabil o toporişcă, producând lezarea atât a ţesuturile moi ale scalpului, cât şi ale oaselor parieto-occipitale ale bolţii craniului, cu iradierea fracturilor la bază, în asociere cu leziuni vasculare şi parenchimatoase ale creierului, intervenind decesul, ca urmare a hemoragiei meningo-cerebrale masive.

După ce a omorât-o, inculpatul a dat foc trupului neînsuflețit, dar și locuinței, în scopul ascunderii infracţiunilor deja săvârşite. Cadavrul a ars pe o suprafaţă de 40-45%.

Inculpatul, prin apărătorul desemnat din oficiu, a formulat cereri şi excepţii, la termenul din data de 12.01.2023, susţinând că este nevoie de cercetări suplimentare cu privire la infracţiunea de viol, despre care susţine că nu a comis-o. El a relatat că actul sexual a fost de comun acord.

Însă, la următorul termen de judecată, inculpatul a recunoscut faptele exact cum au fost descrise în rechizitoriu, solicitând ca judecata să aibă loc în forma iniţială a procedurii simplificate. Preşedintele completului de judecată a arătat că nu se poate aplica procedura simplificată, deşi inculpatul a recunoscut, în totalitate, faptele.

La următorul termen de judecată, avocatul inculpatului a solicitat ca, la momentul deliberării, să se aibă în vedere că, la momentul săvârşirii faptei, inculpatul a avut o rătăcire a facultăţilor mintale și a solicitat condamnarea inculpatului la o pedeapsă îndreptată spre limitele minime prevăzute de lege.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 16.05.2023, la Tribunalul Tulcea.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.