Infirmieră de la Centrul de Recuperare Techirghiol, agresată de un pacient

0
854
Sursa foto: romanialibera.ro

O infirmieră de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică „Artemia“ din Techirghiol a fost agresată fizic de un băiat în vârstă de 19, internat la centru. Evenimentul a avut loc pe data de 23 iunie, a.c. și, din fericire pentru D. Elena, incidentul nu a fost foarte grav. Cu toate acestea, conducerea Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) și inspectorii ITM Constanța fac cercetări.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică „Artemia“ din Techirghiol a fost deschis în anul 2009, iar de atunci funcţionează la capacitate maximă. La momentul actual sunt cazați aproximativ 100 de pacienţi, cei mai mulţi au diagnosticul de retard psihic, de la moderat, până la profund. Astfel, personalului de acolo le este destul de dificil să comunice cu ei și au parte și de evenimente mai puțin plăcute.

Recent, o femeie în vârstă de 41 de ani care lucrează ca infirmieră a fost agresată fizic de un pacient. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către D.G.A.S.P.C Constanța. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzator, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare.

Petre Dinică, directorul DGASPC, a precizat că astfel de evenimente au loc în deseori, dar că ele sunt raportate de fiecare data. „Mai avem și incidente de genul acesta, evenimente regretabile. Nu a fost grav, dar trebuie să raportăm.”, a precizat acesta. În cele cinci centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică aparţinând DGASPC Constanţa, persoanele cu dizabilităţi beneficiază de cazare şi hrană dar şi de metode moderne de recuperare şi reabilitare: activităţi recreaţionale, kinetoterapie, ergoterapie, consiliere psihologică, terapie ocupaţională şi altele.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.