Îngrijorător: urmează scumpiri în cascadă. Cei mai afectați vor fi cei cu venituri minime

0
590
Oameni la cumpărături în supermarket. Foto: Profimedia Images

Specialiștii trag un puternic semnal de alarmă și avertizează că vor urma noi scumpiri, după ce costurile pentru energia electrică și gazele naturale au crescut considerabil. Noile scumpiri în cascadă vor afecta inclusiv prețurile alimentelor care vor atinge apogeul de sărbători, potrivit Știripesurse.ro.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în ultimul an, prețurile alimentelor din piețe și supermarketuri au crescut cu aproape 3%, iar românii au simțit din plin scumpirile.

În următoarea lună nu cred că vor mai fi suportate de către procesatori, dar nu vorbim de creșteri de 25% astea sunt imposibile, dar creșteri cu o singură cifră s-ar putea să aibă loc, existând și o criză de materie primă la unele produse, cum e carnea de porc… Așa, că e imposibil de spus, stabilitate pe piața prețurilor nu mai există de 2-3 săptămâni”, a declarat Sorin Minea, președintele Romalimenta.

Vom vedea scumpiri care vor veni în efect de cascadă

Urmează efectele de val 2, 3 așa numite. Costurile cu energia, gazele, intră în toate celelalte produse pe care le consumă românii. Vom vedea scumpiri care vor veni în efect de cascadă. Impactul e mult mai mare la românii cu venituri mici, decât la cei cu venituri mari. Românii care resimt aceste creșteri de prețuri sunt cei care au salariu minim pe economie, dar și pensionarii care trăiesc de la o luna la asta cu o pensie minimă”, a precizat Dragoș Cabat, analist economic, conform Digi24.ro.

Lovitură puternică pentru români se va simți la iară. Specialiștii se așteaptă ca prețurile alimentelor să atingă nivelul maxim chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.