DSP Constanța prezintă proiectul Spitalului de Pediatrie care va fi înființat în zona Palas din Constanța

0
666

La Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a fost depus în cursul zilei de vineri, 10 septembrie a.c., memoriul de prezentare al proiectului ce vizează construirea unui Spital de Pediatrie în zona Palas din municipiul Constanța.

Beneficiarul investiției este Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța care a obținut din partea municipalității undă verde pentru realizarea acestei investiții importante pentru municipiul de la malul Mării Negre, prin cele două Certificate de Urbanism emise până la acest moment.

Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța dorește realizarea unei clădiri de sănătate cu destinația: SPITAL DE PEDIATRIE la nivelul Județului Constanța. Conducerea DSPJ Constanța, având în patrimoniu clădirea unui spital dezafectat împreună cu terenul aferent acesteia în Constanța pe strada Vifor Haiduc numărul 32, a considerat oportun să propune reabilitarea acestei locații cu scopul de înființare a unui spital de pediatrie care să rezolve o parte din problemele cu care se confruntă unitățile spitalicești pediatrice din județ (aflux mult prea mare din județele vecine).

Amplasamentul spitalului de Pediatric se află în intravilanul municipiului Constanța într-o zonă pentru locuințe unifamiliale amplasate în vecinătatea drumurilor principale. Relația cu celelalte zone funcționale ale oraşului este asigurată prin intermediul străzilor Vifor Haiduc, Munții Tatra, Mihu Copilu, Matei Milo și bulevardul IC Brătianu. (acces pietonal și carosabil).

Clădirea spitalului proiectată va fi sub formă de dreptunghi din două tronsoane separate prin rost constructiv cu regim de înălțime D+P+3E și 4E retras și acoperiș, terasa necirculabilă peste etajul 3 parțial și etajul 4 retras. Clădirea va avea o suprafață construită de 1570.80 mp și o suprafață desfășurată de 7615.14 mp. Accesul în incinta spitalului se face pe laturile de nord, sud și est ale amplasamentului. Se va executa și o clădire anexă tehnică în suprfața construită de 15.44 mm, parter.

Spitalul propus se va compune din următoarele funcțiuni principale: AMBULATOR- La nivelul parterului vor fi amplasate cabinete de consultații și tratament în sistem ambulator, cabinet și birou internări/externări, info-point.

SECȚIE IMAGISTICĂ – La subsolul spitalului se va amplasa secția de imagistică compusă din CT, RMN și radiologie. SECȚIE U.P.U. – Spitalul va fi prevăzut cu unitate de primiri urgențe mică, cu o capacitate de 7-10 paturi și vă putea fi accesata pietonal atât din interiorul spitalului, cât și din spațiul exterior. De asemenea, unitatea va beneficia și de un acces auto protejat, destinat în exclusivitate ambulanțelor.

SECȚII / SALOANE INTERNARE În etajele curente, vor fi amplasate secțiile: interne, diabet nutriție, gastroenterologie, oncologie, paliatie, neurologie, ORI., ortopedie și traumatologie. Secția de dializa vă fi amplasată la nivelul parterului. Fiecare etaj curent va avea cabinete pentru doctori, camera asistente, oficii și camere de gardă. ultimul nivel al clădirii va fi amplasat blocul operator împreună cu toate.

BLOC OPERATOR– La spațiile anexe aferente acestuia. Funcțiunilor enumerate mai sus li se vor adăuga spatii administrative (birouri, săli ședințe. arhivă), depozitări (instrumentar, medicamente, chimice, etc.), vestiare (femei și bărbați), grupuri sanitare, camere de serviciu, oficii, izolatoare, punct pază, info-point, spații așteptare, spații pentru circulații orizontale și verticale, adăpost protecție civilă și alte spații anexă Capacitatea spitalului propus va fi de cca. 75-80 paturi de pacienți în saloane și aprox 7-10 paturi în unitatea de primiri urgențe.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.