Primăria Constanța, undă verde pentru construirea Spitalului Municipal Policlinic

1
6314
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

În cursul zilei de vineri, 9 iulie a.c., Primăria municipiului Constanța a emis Certificatul de Urbanism în vederea construirii și dotării unui Spital Municipal Policlinic în oraș. Potrivit documentului, imobilul va fi situat pe bulevardul Ferdinand la numărul 100.

Unitatea spitalicească se va edifica în curtea unde se află Spitalul de Boli Infecțioase, precum și Policlinica 2, potrivit actului de Urbanism cu numărul 2134, ce are o valabilitate de 24 de luni.

Precizăm că despre această investiție a vorbit în repetate rânduri actualul primar Vergil Chițac, anul trecut, înainte de alegerile locale. În acest sens s-au făcut demersuri iar la începutul lunii iunie a.c., în ședința extraordinară la Consiliului Local Municipal, a fost supus la vot un proiect de hotărâre privind trecerea a două terenuri de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în domeniul public al municipiului.

Şi DSP construieşte un spital

Pe lângă Spitalul Municipal Policlinic, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța va construi primul Spital de Pediatrie din Constanța, în acest context obținând deja două Certificate de Urbanism. Amplasamentul va fi situat în zona cartierului Palas. Imobilul existent, ce va găzdui Spitalul de Pediatrie, a adăpostit fosta Policlinică CFR din Palas a Spitalului Universitar Căi Ferate Constanța, până la mutarea acesteia în clădirea de pe Bulevardul 1 Mai. El a ajuns în administrarea DSP în 2017, de la Ministerul Sănătății care, la rândul său, l-a primit de la Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței în 2003.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Nu v ati saturat de mîncat HINDEL dnle primar
    Chiar asa inocenți sa fie oare Constanteni
    Eu va spun asa da da ALUPIGUS da da cu drag va spun si eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.