Interviu cu primarul George Ionașcu: Vreau să construiesc un parc industrial la Mircea Vodă

0
1051

Comuna Mircea Vodă se află într-un proces continuu de modernizare, totul pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor. Elevii au o şcoală modernă, terenuri de sport la cele mai înalte standarne, iar curăţenie este elementul definitoriu al comunei. De asemenea, există și un sistem de supraveghere video stradal, sistem ce urmează a fi extins. Totodată, primarul are în plan să construiască un parc industrial.

Pentru ca lucrurile să nu se oprească din evoluţie, administraţia locală are proiecte în implementare, dar și proiecte noi, pentru că, potrivit primarului comunei, George Ionașcu, este important ca locuitorii să aibă acces și la servicii sociale și de sănătate la cele mai înalte standarde. Într-un interviu acordat Focus Press acesta a vorbit despre proiectele care se află în implementare, dar și despre construirea unui parc industrial, ceea ce ar aduce un imens beneficiu comunității din Mircea Vodă.

Reporter: Ce proiecte ați implementat până acum?

George Ionașcu: Am implementat foarte multe proiecte atât pe partea de educație și pe partea socială, dar și pe parte de infrastructură. Am avut un proiect prin care am construit o școală nouă și acum avem proiectul pentru supraetajarea școlii din localitatea Satu Nou. Mai avem în perioada următoare recepția sălii de sport și dotarea cu aparate și tot ce înseamnă logistică. Din 2016 am demarat proiectul de înființare a dispeceratului de supravechere video și încercăm ca și anul acesta să facem o extindere a camerelor de supraveghere, astfel să avem cam 90% din tot ce înseamnă intersecții acoperite. După ce existindem sistemul vom avea aproximativ 90 de camere.

Rep: Ați întâmpinat dificultăți în perioada implementării proiectelor?

George Ionașcu: Toată lumea se confruntă cu probleme, cele mai mari fiind asigurarea sursei de finanțare sau obținerea finanțării. De acolo urmează niște pași care sunt bine stabiliți, iar dacă le respectăm și urmăm toate etapele nu ar trebuie să fie probleme. Eu nu am întâmpinat probleme majore care să nu poată fi rezolvate pe parcurs.

Rep: Pentru anul 2021 ce proiecte aveți în plan?

George Ionașcu: Pentru anul acesta sunt și proiecte care încă nu sunt finalizate cum ar fi cel de infrastructură, adică asfaltarea. De asemenea, avem de continuat proiectul pentru înființarea rețelei de gaze. Aici am făcut niște pași importanți, am înființat servicul de utilitate publică pentru gaze, am făcut anul trecut licitația pentru concesionarea serviciului, iar acum suntem de faza de actualizare a studiului de fezabilitate și sperăm ca în etapa a două de deschidere a etapei de finanțare să putem să depunem și noi. Ca proiecte noi, am în vizor modernizarea și extinderea căminelor culturale din comună și vreau să mai fac două terenuri de sport pentru tinerii din comună. Pe parte socială îmi doresc să prind un alt proiect pe capital uman așa cum a fost cel derulat la Satu Nou.

Rep: Aveți vreun proiect de anvergură pe care ați vrea să îl implementați?

George Ionașcu: Proiectele mari sunt proiectele de infrastructură. Dar un proiect mai mare pe care aș vrea să îl implementez este înființarea unui parc industrial. Este un proiect care ne va asigura o sursă de bani mai sigură la bugetul local și bineînțeles va dezvolata localitatea și va asigura locuri de muncă.

Rep: Să vorbim puțin și despre cetățenii comunei. Ce nevoi au? Cu ce sesizări și reclamații mai vin la Primărie?

George Ionașcu: Tot timpul sunt probleme, unele sunt mai mici, altele mai mari. Fiecare familie în parte are o particularitate anume, vine cu o speță anume. Toate solicitările care se fac la noi le rezvolvăm. În funcție de situația din teren facem anchetă socială și luăm măsurile necesare. În măsura în care sesizările nu țin de competența mea sau a colegilor mei le redirecționăm.

Rep: Ce părere aveți despre bugetul de stat?

George Ionașcu: Bugetul la momentul croirii lui este doar o statistică, indicatorii fiind grasul de colectare al veniturilor taxelor și impozitelor din anul precedent raportat la sumele pe care le vom primi. Este o proiecție de buget și până nu se face o incasare efectivă a lui sunt doar niște cifre pe o hârtie. Din ce am văxut bugetul este axat pe parte de investiții și de restrângere a anumitor cheltuieli.

Declarațiile complete le puteți urmări în materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.