Poliția Locală a ridicat, în primele două luni ale anului, 74 de vehicule abandonate

0
124

Peste 1.000 de autovehicule abandonate au fost ridicate în 2019 și 2020 de pe domeniul public al municipiului Constanța. Mulți constănțeni sunt obișnuiți să își lase mașinile pe care nu le mai folosesc pe unde apucă sau pe locuri de parcare, iar de-a lungul timpului acesta a fost un motiv de ceartă între locatari. În primele două luni ale anului 2021, polițiștii locali au ridicat 74 de mașini.

Vehiculele abandonate continua să fie o problemă în Constanța, însă polițiștii locali acționează pentru ridicarea acestora, astfel eliberându-se locuri de parcare, locuri extrem de căutate de constănțeni. De la începutul anului Poliția Locală a preluat 74 de autovehicule și a aplicat tot atâtea somații. Din acestea 38 au fost revendicate de proprietari.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Amintim că în anul 2019 polițiștii locali au identificat un număr de 495 de autovehicule ca fiind abandonate sau fără stăpân, iar în anul 2020, au identificat un număr de 506 de vehicule cărora li s-au aplicat somații. În perioada despre care facem referire, polițiștii locali, conform prevederilor Legii nr. 421/2002 au ridicat un număr de 92 de autoturisme și doar 3 proprietari au solicitat restituirea autovehiculelor ridicate.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.