INTERVIU cu primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu: bilanţul activităţii şi planurile pentru următoarea perioadă

0
466

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre bilanțul activității din primul an din acest al doilea său mandat, precum şi despre proiectele depuse în contextul Programului Naţional de Investiţii.

 „Investițiile ce vizează infrastructura în orașul Hârșova se axează pe Programul Național de Investiții ‘Anghel Saligny’. Concret, este vorba despre un proiect de asfaltare de 3,5 kilometri, pentru că limita pentru orașe este de 7 milioane de lei. Deci se reduce numărul de kilometri pe care aș fi dorit eu să îi asfaltăm. Totalul de kilometri este undeva la aproximativ 10, cum a fost și în primul mandat. Dacă voi reuși și acum în cel de-al doilea mandat să asfaltăm tot 10 kilometri, consider că am reușit să asfaltăm în totalitate. Finalizăm și în Vadu Oii și alte două străzi care sunt neasfaltate din oraș, plus de reabilitat străzi ce nu au mai fost reabilitate dinainte de anul 1989. În primă fază am depus proiect pentru asfaltarea a 3,5 kilometri ca să putem deveni eligibili. Eu prefer să merg pe ceva sigur. Anul viitor sperăm să reușim și vom începe execuția celor 3,5 kilometri, apoi alți 3,5 kilometri dacă nu se vor schimba condițiile și dacă se vor schimba, sper să se schimbe în sensul ca să putem asfalta mai mulți kilometri. Doresc ca peste 3 ani de zile, la sfârșitul mandatului în 2024, să putem asfalta cât mai mulți kilometri. În momentul de față am depus documentația și așteptăm. Mai avem un proiect de canalizare, pe PNDL 2, din mandatul trecut, contractul de finanțare este încă valabil. Au fost actualizate prețurile”, a declarat primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.

Printre proiectele importante se numără și cele din domeniul educației. De curând, pe fonduri europene, primarul a anunțat că unitățile școlare din orașul Hârșova vor fi dotate cu echipamente IT. Mai mult, se va construi și o creșă. (vezi detalii AICI)

„Legat de proiectul de dotare cu echipamente IT, vreau să spun că vom dota liceul din orașul Hârșova și Școala Gimnazială numărul 1 cu echipamente IT, tablete pentru toți elevii, laptopuri pentru profesori și table inteligente, în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei, fonduri europene, și contribuția din bugetul local este de 2%, adică aproximativ 60 de milioane de lei. Tot un proiect important, prin Fondul de Mediu: înființarea unor stații de încărcare electrică, avem una în oraș și mai vreau alte cinci stații de încărcare electrice a mașinilor. În cazul acestui proiect finanțarea din partea noastră va fi zero, ceea ce este foarte bine”, a mai declarat primarul Viorel Ionescu.

Totodată primarul Viorel Ionescu intenționează ca evenimentul de aniversare a zilelor orașului Hârșova să coincidă cu cel al Festivalului Pescăresc: „Vreau să organizăm Zilele Orașului Hârșova odată cu Festivalul Pescăresc pentru că pe acesta îl vom organiza pe fonduri europene, plus că îl vom organiza la sfârșit de sezon estival, când vremea este bună, este cald. Până acum, în arhivele istoriei orașului nu am găsit o dată fixă în care se serba ziua orașului, iar până acum noi organizam în luna octombrie, odată cu Zilele Recolteim când e frig afară. Deci, zilele orașului le vom serba vara, odată cu Festivalul Pescăresc”, a declarat Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

În cadrul interviului, primarul Viorel Ionescu a vorbit și despre un subiect de interes pentru cetățenii din Hârșova, cel legat de posibilitatea desființării Poliției Locale. Primarul spune că „apele s-au liniștit” din momentul în care a declarat că ia în calcul acest lucru:

„Nu prea mai sunt probleme legate de Poliția Locală, mai mult, am crescut amenzile, pentru că cetățenii nu vedea amenda de 100 de lei, ca fiind ceva rău, astfel, am mărit amenzile între 500-1000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice mai mult. Ideea este că eu merg pe premiza de a da avertismente, eu așa văd, cetățenii înțeleg. Doar după două, trei avertismente se pot aplica aceste amenzi. Vreau să fie clar, nu am mărit amenzile pentru a face bani la bugetul local, nicidecum, ci pentru ca orașul să funcționeze cum trebuie. Suntem o comunitate civilizată”, a spus Viorel Ionescu.

Vă invităm să urmăriți interviul VIDEO pentru declarații complete:

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.