INTERVIU Focus Press. Maia Morgenstern, despre cariera în actorie: „Îmi e drag ce fac”

0
356

Îndrăgita Maia Morgenstern s-a aflat la Constanța, zilele trecute, pentru a susține un spectacol autobiografic, intitulat „Nu sunt eu”, în cadrul festivalului de artă BeSafe.

Spectacolul cu care actrița a venit în fața publicului este o întâlnire rară; de fapt, este un one-woman show care aduce în fața publicului scrieri personale despre amintirile, trăirile și emoțiile artistei.

După reprezentația de pe scenă, actrița Maia Morgenstern a acordat ziarului Focus Press un interviu, în care a vorbit despre ce înseamnă acest spectacol, dar nu numai.

„Am venit cu drag, este adevărat – am rupt o jumătate de zi mai devreme, dar am venit pentru acest eveniment. Sunt absolut înduioșată, sunt emoționată, sunt liniștită, sunt sigură, sunt calmă, pentru felul în care lucrurile se desfășoară și îmi dă o stare de bine, de confort, de liniște, de pace, astfel încât să pot transmite publicului și sunt atât de recunoscătoare publicului și organizatorilor care au făcut posibil acest spectacol de teatru, ciudat. Este un spectacol, un rol, o poveste de care eu trebuie să mă îndepărtez oleacă pentru că uneori doare, uneori trebuie să îmi pun emoția undeva pe scaun cum îți lași o haină și spui ”lasă că pe aceasta o să o port mai târziu”, asta e haina bună. Nu sunt eu, este o poveste un spectacol, se cheamă autobiografie, confesiune, mărturie, cum vreți (…) Pentru mine este o mare onoare, este o consacrare, e foarte important pentru mine faptul că am acest spectacol și pot să îl prezint. Și o dată în plus vin la Stagiunea Estivală BeSafe și a însemnat tare mult”.

Despre Constanța și locul unde a susținut spectacolul, artista desăvârșită Maia Morgenstern a relatat că locul era viu, iar începând cu orele 18:00 de când a început să repete pentru spectacol, oamenii treceau, se opreau și erau extrem de interesați, de curioși, de atenți, iar asta a reprezentat dovada supremă că toată cariera și tot ceea ce creează pentru public nu este în zadar.

„Iaca, îmi e drag ce fac și am alături oameni formidabili, oameni care mă ajută și îmi cunosc limitele, greșelile, derapajele, vulnerabilitățile mele”.

Pentru că iubește ceea ce face, actrița a spus că uneori se mai trezește cu gândul că în ziua respectivă nu vrea să urce pe scenă, dar că își repetă „de unde țicneala asta”: „Asta este o formă de spaimă, de neîncredere în forțele proprii, de oboseală”.

Pentru tinerii actori aflați la început de drum, are doar câteva cuvinte de spus și reprezintă rețeta ce conduce spre succes: încrederea de sine, orizontul cultural, autoironia, care ar face bine.

O altă întrebare adresată artistei a fost legată de perioada de pandemie şi restricţii şi cum îi afectează pe artişti.

„Pe artiști îi afectează în continuare și este foarte complicat și înțelegem cât putem, cât nu, luăm lucrurile așa cum sunt și fiecare are dreptul să gândească ce vrea, cum vrea, să se raporteze, însă generozitatea și grija față de celălalt este o condiție a artistului, așa că da, ne afectează și încă foarte tare. Cred că mai tare este afectat publicul, asta cred eu, pentru că am și statutul, am și calitatea de public, sunt actriță, sunt un om care slujește scena actorului, dar sunt și spectator și merg la spectacole frecvent. Publicul este cel mai afectat pentru că este privat de evenimentele culturale, de emoția împărtășită sau gândirea critică, spiritul critic ce traversează într-un spațiu unde oamenii, publicul se adună”, a spus Maia Morgenstern.

Declaraţiile complete le puteţi urmări în materialul VIDEO.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.