Corina Martin, una dintre cele mai reprezentative voci din turismul românesc, candidează la Primăria Constanța. Mereu în mijlocul oamenilor, mereu în sprijinul industriei HORECA, mereu făcând politică pentru turism, dar nici o zi într-un partid politic, Corina Martin spune că s-a gândit foarte mult înainte să accepte invitația celor de la Partidul Ecologist Român. Iată că a acceptat și este hotărâtă să câștige Primăria Constanța.
De curând, candidata PER a prezentat platforma program pe care a întreprins-o numai după ce a stat de vorbă cu constănțenii și a aflat care sunt nemulțumirile și nevoile acestora. Despre proiectele pe care le are pentru Constanța, despre oamenii pe care îi are în echipă și despre problemele de mediu ale orașului de la malul mării, Corina Martin a vorbit într-un interviu acordat Focus Press.
„Am considerat că este normal să îmi prezint platforma program numai după ce m-am întâlnit cu cetățenii Constanței și am fost deja în destule cartiere. De asemenea, am avut două runde de întâlniri cu reprezentanți ai Asociațiilor de Locatari, deci o interacțiune cât mai bogată, în urma căreia să pot colecta idei, nemulțumiri, propuneri pentru a putea completa platforma program. A fost extrem de important să văd ce doresc oamenii de fapt. Am avut tristețea de a descoperi foarte multă dezamăgire, multă descurajare și asta nu este bine”.
„Nu am venit cu propuneri de cosilieri care să vină din politica de până acum. Am ales numai oameni pe care îi cunosc, am ales oameni ca și mine, oameni care vin din cu totul alt mediu decât cel politic. Sunt oameni care vin fie din mediu academic, fie din sistemul medical, un comandant de navă, doi sportivi, membri care vin de la comunități, oameni care conduc asociații de locatari. Sunt femei foarte multe și chiar femei divorțate care își cresc singure copii”.
„Avem trei proiecte revoluționare, pe două dintre ele le-am prezentat, Parcul Modern și Mica Veneție, iar pe al treilea îl vom spune în curând. Parcul Modern, vorbim de 20 de hectare de spațiu verde care în patru ani va fi reconfigurat complet. Ne gândim acum și luăm doar o suprafață din această zonă, și anume zona din dreptul plajei Modern. Știm că avem acolo o cale de acces extrem de inproprie. Noi vom face o coborâre lentă în opt nivele, până jos la nivelul plajei. Aici vom regăsi alei de minim opt metri lățime, unde vom avea loc de bănci pentru repaos, loc pentru tonete de înghețată, pistă pentru bicicliști. Această zonă va deveni un parc imens și important este că vom câștiga un spațiu verde mare”;
„În ceea ce privește proiectul „Mica Veneție” vă pot spune că este proiectul meu preferat. În dreptul Cazinoului, dar pe mare, în bazinul portuar, vom avea o construcție hidrotehnică care va respecta flora și fauna marină. Vom construi platforme, cheuri și dane pe care vom avea amenajate terase, restaurante, iar accesul se va face cu ambarcațiuni. Sunt practic teritorii câștigate pe mare. Așa cum am discutat cu arhitecții care ne vor prezenta în curând randările proiectului, nu cred că este o problemă. Există argumentarea experților și specialiștilor care susțin acest proiect și de aceea cred că poate fi realizabil”;
„Vreau să consult cât mai mulți experți care să dea verdictul final în ceea ce privește transporul în comun. Noi vom prezenta viziunea noastră în ceea ce privește acest aspect, știu că este un subiect folosit în cât mai multe dezbateri. Am văzut diverse propuneri ale altor candidați precum că transportul în comun ar trebui să fie gratuit în Constanța. Nu există finanțare pentru o asemenea idee. Sigur că trebuie să avem un transport în comun fără noxe, fără poluare. Totodată, trebuie să ne ocupăm și de stațiile de autobuze pentru că unele sunt inproprii”.
Declarațiile complete le puteți urmări în materialul VIDEO!
Mihaela GIUGLEA