Soția lui Eugen Bogatu, PUZ pentru reconfigurarea zonei de Est a localității Agigea. Ce vrea să facă la doar 1 metru de o arie protejată

0
2343

Investiţii noi în partea de sud a judeţului Constanţa. SC Inostrio Enterprises S.R.L a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului un memoriu de prezentare privid proiectul “Întocmire PUZ — Stabilire reglementări urbanistice zona activităţi economice”, comuna Agigea. Astfel, amplasamentul studiat, de aproximativ 5 hectare, se afla în partea de est a comunei Agigea, în intravilan, la doar 1 metru de o arie protejată.

Prin Planul Urbanistic Zonal se instituie un Regulament Local de Urbanism care preia din Regulamentul de urbanism aprobat pentru Comuna Agigea prin HCL nr. 93/25.09.2008, urmatoarele cerinte urbanistice ce se impun pentru „zonă activități economice”, identificată pe planul UO3- Reglementari urbanistice cu litera „A”.

Pentru această zonă vor fi admise următoarele funcțiuni: activități economice de producție, prelucrarea sau asamblarea nenocivă, comert en-gros, sedii de firme, servicii parcare acoperită și descoperită inclusiv parcare multietajata, garaj inclusiv pentru autocamioane, atelier auto de reparatii și întreținere, rampă stocare temporara deseuri inerte (din materiale de constructii), stație alimentare carburanți, spații de cazare pentru persoane aflate în tranzit, locuițe de serviciu, sediu administrativ, sediu de firmă, birouri, alimentație publica (restaurant, fast-food, cantină, cafenea, bar). Regimul maxim de înălțime va fi P+4. Principala stradă de acces în zona amplasamentului studiat este Strada Rezervației, situată în partea sa nordică.

În ceea ce privește dezvoltarea echipării edilitare, toate clădirile noi vor fi racordate la rețele edilitare existente, pe baza avizelor deținătorilor de utilități. Deoarece în zona studiată nu există rețea de canalizare, aceasta se va realiza prin extinderea retelei de canalizare a Comunei Agigea, fiind admise construirea foselor septice, într-o primă fază. Pentru alimentarea cu apă a imobilelor (locuințe individuale) se propune o conductă ce va avea traseu pe strada Rezervației si pe aleea de acces existentă propusă pentru extindere ce se va lega la conducta existantă pe DN39.

De menționat faptul că în vecinatatea zonei analizate prin plan, există doua arii naturale protejate de interes comunitar și anume Dunele Marine de la Agigea (la o distanță de 1 m vest față de zona PUZ) și Marea Neagră (la o distanță de aproximativ 250m sud față de zona PUZ).

Dunele marine de la Agigea alcătuiesc o arie protejată de interes național. Aria naturală reprezintă o zonă de interes botanic a litoralului românesc, cu dune de nisip fixate la sol de specii vegetale termofile, cu faună caracteristică zonelor aride (stepă dobrogeană) și elemente floristice constituite din asociații de plante vasculare. În arealul rezervației naturale au fost semnalate mai multe plante rare cu specii de: ciucușoară de nisip, cârcel, volbură, coșaci de nisipuri sau varză de mare.

Inostrio Enterprises SRL, firma cu o bază de producție localizată în județul Vâlcea, a fost înființată în 2013, iar asociat unic este Codruța Dana Bogatu soția fostului vameș și director în Administrația Porturilor Constanța, Eugen Bogatu. În 2019 cu 11 angajati în scripte, Inostrio a ajuns la o cifră de afaceri de 38 428 479 lei. SRL-ul lui Bogatu prelucreaza lunar peste 6 000 de mc de cherestea.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.