Şeful IPJ Tulcea, Valentin Popa: “Infracţionalitatea este în scădere, cu toate că avem un deficit de personal de 20%”

0
1604

De dată relativ recentă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea are un nou comandant, în persoana lui Valentin Popa, fostul adjunct al inspectoratului. Reporterii Focus Press au discutat cu acesta despre provocările momentului; infracţionalitatea la nivelul judeţului este în scădere, spune Popa, însă oamenii legii sunt vigilenţi, deşi una dintre cele mai mari probleme o reprezintă lipsa personalului.

“Avem un deficit de personal de 20% în municipiu şi judeţ, dar situaţia este gestionabilă. Infracţionalitatea este în scădere”, susţine Valentin Popa. Cele mai des întâlnite infracţiuni sunt cele de loviri şi alte violenţe – în proporţie de 27% în mediul urban şi 14% în mediul rural, conform celor mai recente statistici ale IPJ Tulcea. “Scăderea infracţionalităţii are legătură şi cu situaţia pe care o parcurgem, cu restricţii şi cu verificări în teren în ceea ce priveşte carantnaţii şi aşa mai departe”, a adăugat Popa.

Una din zonele considerate “de risc” în judeţul Tulcea este zona Babadag, dar, subliniază Valentin Popa, în ciuda deficitului de personal, situaţia este menţinută sub control. Un detaliu interesant este acela că, dacă în trecut locuitorii din Babadag mergeau în străinătate în Franţa sau Spania, unde nu aveau cele mai “ortodoxe” îndeletniciri, acum cei mai mulţi s-au reorientat către Suedia. În perioada stării de urgenţă, mulţi au revenit în ţară şi au stat în carantină, iar în prezent o parte a plecat deja înapoi, în Suedia.

A.C., C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.