Interviu #online. Claudiu Palaz respinge ideea slujbelor de Înviere în prezenţa enoriaşilor: Biserica nu este alimentară, să intre lumea cu rândul, să se roage 10 minute pe ceas

0
557

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, a acceptat invitaţia Focus Press la un #interviu online, în cadrul căruia a vorbit despre cum a acţionat până acum Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă – comandament din care nu face parte, dar, susţine el, dacă ar face parte, ar veni cu soluţii pentru ca situaţia actuală să fie cât mai bine gestionată.

Palaz a taxat din nou decizia ca repatriaţii să fie aduşi pe litoral, în schimb a lăudat eforturile Armatei de a amplasa în timp record un spital mobil pe terenul de fotbal de pe bulevarul 1 Mai.

O altă chestiune subliniată de Claudiu Palaz în cadrul interviului a fost: „Cred că aţi observat că instituţiile statului funcţionează cu anagajaţi care stau acasă. Dacă stai acasă şi munceşti de acasă, să ai jumătate de salariu, nu salariu întreg”. Palaz a dat de înţeles în acest context că anumiţi angajaţi ai Consiliului Judeţean ar putea să stea de tot acasă, având în vedere că nu prea le place munca. Nu l-a iertat nici pe colegul său vicepreşedinte, Daniel Learciu, despre care a spus că nu l-a mai văzut prin instituţie de vreun an de zile, probabil fiind în concediu.

Revenind la situaţia în care ne aflăm – pandemia de coronavirus, Palaz a menţionat că lucrările CJC deja începute se derulează în continuare în măsura posibilităţilor şi cu toate măsurile de precauţie luate – ca de exemplu construcţia clădirii unde va funcţiona Medicina Legală.

Referitor la sărbătorile pascale şi faptul că mai multe feţe bisericeşti au cerut ca totuşi la slujba de Înviere să fie permis accesul populaţiei, Palaz a fost ferm: „Totuşi, să nu uităm că a fost închis mormântul sfânt. Nu trebuie să dăm în derizoriu această pandemie. Sunt pentru respectarea ordonanţei militare care prevede că preoţii pot ţine slujbele în biserică, iar noi să stăm acasă, să aprindem o lumânare şi să spune la 12 noaptea o rugăciune. (…) Nu mi se pare normală abordarea: dacă te duci în magazin 10 minute, să poţi veni şi la biserică 10 minute. Păi, atunci, cum facem smerenia în biserică? Pe ceas? (…) Nu poţi ţine oamenii la uşă, să intre pe rând în biserică. Biserica nu este alimentară”, a declarat Claudiu Palaz.

Declaraţii complete în VIDEO!

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.