Interviu online cu Alina Pătrăhău. Asociaţia “Dăruieşte Aripi” duce medicii acasă la copiii cu afecţiuni oncologice

0
1027

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit, fondată în anul 2013 de Alina Pătrăhău, cu scopul de a îmbunătăți sistemul medical românesc, pentru garantarea reală de catre statul român a drepturilor fundamentale ale copiilor (dreptul la sănătate și la viață), cu prioritate pentru cei cu afecțiuni onco-hematologice. Unul din marile proiecte reuşite ale asociaţiei a fost acela de a înfiinţa un program al unei secţii de pediatrie, prin care medicii se pot deplasa acasă la copiii cu afecţiuni oncologice şi nu numai. Mai mult decât atât, acest proiect este derulat atât în judeţul Constanţa cât şi în Tulcea.

Fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Aripi, Alina Pătrăhău, a acordat un interviu pentru Focus Press în care a explicat cum a luat naştere acest proiect şi cât este de important pentru familiile copiilor bolnavi, dar şi cum putem să ne implicăm cu toţii în lupa cu coronavirusul.

Iată principalele idei transmise de Alina Pătrăhău:

Noi am construit secţia de Pediatrie Oncologică de la Constanţa în 2014 şi de atunci sediul nostru este acolo. Fiind în fiecare zi martorii a ceea ce se întâmplă în spital am observant cât de prost este manageriat tot drumul unui copil cu o boală oncologică atunci când trebuie să vină la spital pentru o simplă monitorizare sau recoltare de sânge. Ne-am întrebat de ce nu poate merge personalul medical acasă şi după un an de zile am realizat acest proiect”.

Este extrem de important pentru familiile copiilor aflaţi în stadiu terminal să şti că o poţi suna la orice oră pe asistenta care are în grijă copilul. Când ştii că îţi vine acasă asistenta sau medicul de la spital este mult mai important pentru că ei ştiu exact istoricul copilului, ştiu cum să îl trateze şi chiar există o legătură personală între ei, ceea ce este minunat”.

Ne-am implicat în lupta cu coronavirusul la Constanţa prin sprijinirea mai multor spitale cu echipamente medicale şi sanitare de care aveau nevoie. Unul din proiecte a vizat dotarea secţiei de Oncologie Pediatrică cu măşti, mănuşi, combinezoane etc. Astfel, fiecare deplsare pe care o fac medicii noştri la domiciliul copiilor este bine pusă la punct. Asistentele merg echipate cu combinezoane şi cu tot ce trebuie şi le oferă şi famiililor care nu au posibilitatea, măşti şi mănuşi pentru a se putea proteja unii faţă de ceilalţi”.

Asociaţia are în plan noi achiziţii din donaţii

Ne dorim să mai luăm nişte paturi pentru Secţia de Terapie Intensivă şi nişte echipamente care ajută nu numai acum în criza de coronavirus ci şi după pentru că în continuare vor fi oameni care vor avea nevoie de aceste echipamente”.

Avem mai multe moduri prin care oamenii se pot implica în această lupă, iar cea mai simplă este printr-un sms la 8824 unde pot dona 2 Eur către noi. Un alt mod este să intre pe site-ul nostrum şi să facă o donaţie direct cu orice sumă ca la orice plată online”.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.