Invitaţie la teatru: programul săptămânii 10 – 16 august

0
453

A patra săptămână a Stagiunii Estivale BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța, este una plină, cu spectacole în fiecare zi.

Luni, 10 august, la ora 21, în spațiul de spectacole amenajat în Parcul Arheologic, săptămâna artistică începe cu o proiecție de film selecționat la Transilvania International Film Festival – TIFF, oferită de Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada”.Va fi proiectat filmul franțuzesc „La Belle Époque” – Cei mai frumoși ani.

Un sexagenar deziluzionat de viață (Daniel Auteuil) primește o ofertă de nerefuzat: să retrăiască o săptămână din trecutul său; alege momentul în care și-a întâlnit marea dragoste.

Marți, 11 august, de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, un spectacol de Andrei și Andreea Grosu.

George (Marius Turdeanu), profesor de istorie, și Martha (Ofelia Popii), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume” în care barierele anduranței vor fi testate, iar demonii vor ieși la lumină. Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Alin Turcu) și naiva lui soție, Honey (Cezara Creţu). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevărul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

Miercuri, 12 august, de la ora 21:30, în Parcul Arheologic, Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti prezintă ”Old Love” („Iubire veche”) de Norm Foster, în regia lui Daniel Bucur, muzica originală și versurile fiind semnate de Nicu Alifantis.

O „iubire veche” îi leagă timp de aproape trei decenii pe măruntul funcționar Bud Mitchell (Constantin Cotimanis) și pe soția patronului său, Molly Graham (Iulia Dumitru), cu întâlniri sporadice și discuții presărate cu umor, repede uitate de ea, dar constituind pietre ale unei construcții afective solide pentru el. Însă pasul decisiv nu este făcut până când cei doi nu sunt singuri, liberi de obligațiile de familie, ea văduvă, iar el divorțat.

● Joi, 13 august, de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Tony Bulandra” prezintă Zorba grecul”, de Hristo Boicev, pe motive din romanul lui Nikos Kazantzakis, în regia lui Mc Ranin.

Zorba este proverbial pentru pofta de viață și pentru înțelepciunea extrasă din experiența trăită frust. Niko, scriitor (Sebastian Bălășoiu), și Zorba, miner (Cuzin Toma), se întâlnesc, conduși unul spre celălalt de acel destin care îți pune la îndemână mijloace pentru a crește în plan intelectual și sufletesc. Niko devine indispensabil pentru Zorba și viceversa, pentru că fiecare reprezintă tocmai partea care îi lipsește celuilalt. Întâmplările prin care trec împreună se construiesc în jurul minei pe care o moștenise Niko, dar acest fapt este doar un pretext pentru a comunica și a celebra viața. În rolul Bubulinei o veți putea vedea pe soprana Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și balet „Oleg Danovski” din Constanța.

● Vineri, 14 august, de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani prezintă „Zeul Măcelului” de Yasmina Reza, în regia lui Erwin Șimșensohn.

« „Zeul Măcelului” la Teatrul din Botoșani, în regia lui Erwin Șimșensohn, este un „must-see”, probabil una dintre cele mai bune puneri în scenă, din România, a acestui text contemporan apreciat în toată lumea. Un spectacol care tratează cu un umor sănătos angoasa, frustrarea, ipocrizia, prezente în relațiile interumane contemporane, bine camuflate sub o pojghiță de bun-simț. » (Adevarul.ro)

● Sâmbătă, 15 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul de Stat Constanța prezintă „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, unul dintre cele mai jucate și apreciate de public spectacole din repertoriul nostru.

Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.

● Duminică, 16 august:

de la ora 21:30, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București prezintă „Frumos e în septembrie la Veneția” după Teodor Mazilu, în regia Marianei Cămărășan, cu Oana Pellea și Mircea Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.