IPJ Constanța confirmă faptul că își repară mașinile la firma lui Daniel Manole de la ARSVOM

0
482

În urmă cu două zile, publicam un articol denumit Maşina IPJ Constanţa, în curtea service-ului auto al lui Daniel Manole, directorul ARSVOM acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, în care precizam că societatea lui Manole asigură service pentru mașinile mai multor instituții, printre care și IPJ Constanța.

O autoutilitară a Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța a fost fotografiată în curtea unei societăți, Sc Andromeda Serv SRL, care se ocupă de reparații auto și care este administyrată de Daniel Manole, directorul ARSVOM arestat la domiciliu, fiind acuzat de DNA pentru o șpagă destul de mare pe care a primit-o, circa două milioane de lei, comision pentru un contract de achiziții.

Așa cum am precizat în articolul trecut, am solicitat informații din partea reprezentanților IPJ Constanța, pentru a afla ce relații există între societatea lui Manole și Poliție. Ni s-a răspuns că nu există un contract între IPJ Constanța și Andromeda Serv, însă, în timp, au fost unele relații ”ocazionale” cu privire la repararea unor mașini ale instituției.

Instituția noastră nu a avut și nu are contracte încheiate cu S.C. Andromeda S.R.L.. Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respctiv Legea 98/2016 H.G. 395/2016, I.P.J. Constanța a derulat pe platforma SEAP proceduri de achizițtii publice (Publicitate Anunțuri) pentru reparații la autospecialele instituției, iar în unele cazuri au fost atribuite lucrări societății anterior menționate, ca urmare a îndeplinirii criteriilor de calificare conform prevederilor legale realizate prin Note de Comandă”, se arată în răspunsul primit.

Cu alte cuvinte, motivul pentru care mașina Poliției se afla în curtea service-ului auto al firmei lui Daniel Manole este faptul că această societate a avut o ofertă mai avantajoasă decât altele.

De precizat că această societate a mai câștigat și alte contracte de service pentru auto, cum ar fi contractul din 2017 cu Sucursala Regională de Transporturi Feroviare de călători (SRTFC) Constanța, pentru întreținerea parcului auto.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.