Israel vrea să trimită turiști pe litoralul românesc, dar România NU răspunde solicitării. Ce spune Ministrul Claudiu Năsui

0
411

Grecia și Israel își deschid reciproc granițele, fără restricții, pentru turiștii vaccinați anti-Covid. Dovada vaccinării sau prezentarea unui test COVID negativ este suficientă pentru a elimina carantina și “orice fel de limitare.” Și România poate beneficia de această oportunitate, fiind printre țările selectate de Israel, însă autoritățile din țara noastră nu au răspuns încă invitație.

Israel a luat o primă măsură pentru a aduce turiști în țara lor, dar și pentru ca cetățenii israelieni să poată merge în vacanță liniștiți. Astfel, autoritățile israeliene au stabilit un plan de măsuri prin care să își deschidă granițele cu cinci țări, printre care și România. Corina Martin a avut câteva discuții cu reprezentanții companiei cu care a reușit, în trecut, să aducă zboruri cu turiști evrei la Constanța, iar aceștia au precizat că oficialii români nu au răspuns invitației.

„În aceste zile am avut o discuție cu reprezentanții companiei cu care aduceam zborurile cu turiști evrei, ceea ce pentru noi pentru litoral ar trebui să fie de mare interes pentru că nu prea vom avea turiști străini. Israelul a stabilit un plan de cinci țări, cu care, el Israelul și-ar putea deschide granițele, adică să și vină turiști din Israel, să și plece. Supriza este că și România se află pe această listă, însă noi nu am răspuns încă, deși Israelul a propus ca traficul să fie doar cu cetățeni vaccinați sau cu test COVID negativ. Adică nu există nici un risc pentru care tu, România, să nu primești turiști străini, în cazul nostru pe litoral. Cei care ar trebui să răspundă sunt Ministerul Economie, Antreprenoriatului și Turismului, M.A.E. și evident să se ia o decizie în CNSU”, a precizat Corina Martin, președinte de onoare al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România și proprietatra unei agenții de turism.

La aflarea acestei vești o companie aeriană a stabilit deja tarifele pentru cursele de la Tel Aviv către Constanța iar acest lucru ar fi o mare oportunitate pentru Constanța, stațiunea Mamaia, dar și sudul litoralui.

„Deci în acest moment s-ar crea practic niște culoare pentru a putea primi turiști, dar România nu își vede interesul în acest moment și nu răspunde. Pentru litoral este deja aproape contractat un zbor charter care să ne aducă turiști israelieni vara aceasta, desigur dacă România răspunde la această invitație. Touroperatorul israelian vrea să aducă turiști, compania Blue Air vrea să zboare și s-au făcut deja calcule pentru tarife și încă se așteaptă un răspuns din partea autorităților din România”, a mai adăugat Corina Martin.

Ministrul Economie, Antreprenoriatului și Turismului din România, Claudiu Năsui, a precizat că este o idee foarte bună și că el va susține aceste demersuri, însă, până acum nu a primit nici o solicitare în acest sens.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.