Jandarmeria scrie amenzi după protestul neautorizat. Ce “cadou” va primi organizatorul de la Constanţa

0
1521

Jandarmeria a transmis un punct de vedere după protestul neautorizat de la Prefectură, şi care a continuat pe străzile Constanţei şi după ora 20.00. Potrivit jandarmilor, se lucrează la întocmirea proceselor verbale de sancţionare a persoanelor identificate la protest cu încălcarea prevederilor legale. De asemenea, organizatorul va primi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei pentru organizarea unei manifestări fără autorizaţie şi fără asigurarea măsurilor de siguranţă, au precizat reprezentanţii IJJ Constanţa.

“În cursul zilei de astazi (duminică, 28 martie a.c.) în zona instituţiei Prefectului judeţului Constanţa mai multe persoane s-au adunat pentru a-şi exprima diverse nemulţumiri, acţiune iniţiată pe o reţea de socializare. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost prezenți la această manifestație pentru asigurarea măsurilor de ordine publică dar şi pentru a se asigura ca sunt respectate măsurile preventive dispuse de autoritati in actualul context epidemiologic.

Principalul nostru obiectiv este cel preventiv, urmărind să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor, atât a participanților, cât și a celorlalte persoane. Precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil. Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

Având în vedere nerespectarea acestor obligațiilor legale, organizatorii vor fi sancționați contraventional.

De asemenea, sunt participanți la această manifestare care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare. Aceștia vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate”.

De precizat că protestul, continuat şi după ora 20.00, a fost transmis live de Tineretul AUR. Tinerii care s-au prezentat ca fiind susţinători şi manifestanţi în cadrul protestului au scandat: “Libertate! Deschideţi şcolile! Învingem sau murim!”.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.