Județul Constanța, locul doi după București la numărul îngrijorător de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Lista cu rata de incidență din fiecare localitate constănțeană

0
3347
Test pentru depistarea COVID-19

Județul Constanța începe săptămâna într-un scenariu sumbru, în ceea ce privește numărul de noi cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 375 de noi cazuri.

Duminică, 1 noiembrie a.c., au fost confirmate pozitiv în urma testării un număr de 133 de persoane, iar incidența, ieri, pe județul de la malul Mării Negre a fost de 1,7/ la mia de locuitori.

Din nefericire, luni, 2 noiembrie a.c., cazuri de infectare au explodat, județul traversând cel mai negru scenariu de la debutul pandemiei de coronavirus, un record negativ, de 375 de noi cazrui de COVID-19. Incidența a crescut și ea dramatic, iar astăzi s-a înregistrat o rată de infectare de 2,15 la mia de locuitori.

Ce-i drept, există pe raza județului localități carantinate, ori care au trecut în scenariul galben, și amintim Fântânele, care a reprezentat un focar de coronavirus, cu o incidența, zilele trecute de 6,01, astăzi cu doar 1,8/ mia de locutori, și doar 3 cazuri confirmate, totuși a rămas în scenariul roșu.

Prefectul județului Constanța declara pentru Focus Press, în cursul săptămânilor trecute că alte trei localități trec în scenariul roșu, Techirghiol, Valu lui Traian și Ovidiu.

Cu toate acestea, numărul localităților a căror rată de incidență crește de la o zi la alta se multiplică, iar la data de 1 noiembrie listei li se adaugă: municipiul Constanța, Cumpăna, Năvodari, Eforie, Agigea, Medgidia, Ciocârlia, Cogealac, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Topraisar.

Lista cu incidența pe fiecare localitate, precum și cazuri confirmate, mai jos:

Municipiul Constanța se îndreptă către scenariul pe care niciun constănțean nu si-l dorește.

Referitor la decese, doar astăzi au fost raportate șase decese, iar de la debutul pandemiei, până în prezent, la nivelul județului Constanța 144 de persoane au murit din cauza infectării cu virusul Sars-Cov-2, între care, dr. Dumitru Unc, dr. Taner Chemal, dr. Mioara Neagu, precum și mai mulți asistenți medicali.

Din nefericire, luni, 2 noiembrie a.c., Constanța s-a aflat pe locul doi, ca număr de noi infectări, după municipiul București, urmat de Brașov, Cluj și Sibiu:

  1. București- 592 de noi cazuri/ incidența de 3,91 (36888 de cazuri de la debutul pandemiei)
  2. Constanța-375 de noi cazuri/ incidența 2,15   (6257 de cazuri de la debutul pandemiei)
  3. Brașov- 163 de noi cazuri/ incidența 2,84 (9920 de cazuri de la debutul pandemiei)
  4. Cluj-159 de noi cazuri/ incidența 4,98  (9836 de cazuri de la debutul pandemiei)
  5. Sibiu-152 de noi cazuri/ incidența 4,04   (5813 de cazuri de la debutul pandemiei)

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a declarat pentru Focus Press, referitor la gravitatea situației în care se află municipiul Constanța, în acest context al creșterii ratei de infectare: ”Am făcut o solicitare către cei de la DSP pentru a analiza situația unităților de învățământ și să vedem dacă trecem în scenariul 3. În cursul zilei de azi, 02 noiembrie, a.c., voi convoca CJSU pentru a constata această incidență și pentru a decide noile măsuri. În această dimineață am avut o întâlnire cu autoritățile competente și a solicitat o intensificare a controalelor pentru a vedea dacă populația respectă măsurile. În primă fază se va aplica un avertisment, iar apoi amendă. Se va verifica portul măștii și dacă operatorii vor respecta închiderea unităților de alimentație publică.”

Nici în ceea ce privește numărul de paturi la Teraăie Intensivă, județul nu stă prea bine, iar ministrul Sănătății Nelu Tătaru a întreprins o vizită de lucru la Constanța, declarând:

În evaluarea pe care am făcut-o la Spitalul Județean vom avea o extensie de 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie încă 12 paturi și la Spitalul Mangalia 7 paturi. Deci pentru Regiunea de Sud-Est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare în funcție de evoluție. Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza corpului medical, a spitalelor și a paturilor pe care le facem ca extensie. De astăzi, avem 10 paturi, aici, în Terapie Intensivă, avem deja 6 la Pneumoftiziologie și în decurs de 2 săptămâni le avem pe toate 12, săptămâna viitoare cele 7 din Mangalia sunt în funcțiune.”

Citește și:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.